19-11-2018

Od primljenih 24.000, ovjereno 20.000 elaborata za legalizaciju

Od početka legalizacije do 1. novembra 2018. godine, u svim područnim jedinicama ukupno je primljeno 24.133 elaborata, a ovjereno blizu 20.000, saopšteno je iz Uprave za nekretnine (UZN).

Od primljenih 24.000, ovjereno 20.000 elaborata za legalizaciju | Radio Televizija Budva

“Sve područne jedinice Uprave za nekretnine radile su u punom kapacitetu i zato danas imamo visok procenat ovjerenih elaborata. PJ Podgorica zaprimila je preko 7.000 elaborata. Uprava za nekretnine je od početka samog procesa primjene ovog zakona u potpunosti posvećena implementaciji istog, i to u dijelu koji podrazumijeva ovjeru elaborata i knjiženje bespravno podignutih objekata”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kao servis građana, UZN je preduzela sve potrebne mjere da bi se omogućila adekvatna saradnja i pristup informacijama koje u svakom trenutku, kako kažu, zainteresovani mogu dobiti putem njihovog web sajta, zvanične e-mail adrese, lično na šalterima u svim područnim jedinicama, kao i putem kontakt telefona koji su istaknuti na sajtu Uprave.

“Od početka legalizacije svi raspoloživi kapaciteti usmjereni su ka realizaciji i primjeni zakona: reorganizacijom i preraspodjelom povećan je broj službenika u cilju efektivnog i efikasnog obavljanja poslova, uveden je prekovremeni rad, kao i rad sa strankama dva puta u toku nedjelje (utorkom i četvrtkom). Pred Upravom je obiman i zahtjevan posao, ali uz adekvatne mehanizme rada, implementacija zakona o legalizaciji neformalnih objekata će biti uspješno realizovana, barem u onom dijelu koji se tiče Uprave za nekretnine”, navode oni.