12-10-2021

Odbojkaši Budve otputovali u Zagreb, prekosjutra revanš protiv Mladosti

Odbojkaši Budve otputovali su u Zagreb gdje ih u četvrtak očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Mladosti. Prvi duel u našem gradu izabranici Miloša Markovića riješili su u svoju korist sa 3:2 u setovima.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Uoči uzvratne utakmice budvanski odbojkaši imaju rezultatsku prednost, ali i prednost koja se ogleda u boljem poznavanju protivničkog sastava. Ipak, nepoznanice su u oba tabora nestale zapravo nakon prvog meča, a ulog je veliki - plasman u narednu rundu i igranje zahtjevnijih duela.

"Zbog toga treniramo, zbog toga radimo. Prošli smo mnogo težak put, u pet setova ovdje. Ja sam mnogo srećan što smo mi ispali pobjednici. Sad nas čeka još teži zadatak, idemo na njihov teren. Međutim, mi smo pobijedili ovdje i mislim da imamo plus što se toga tiče. Sigurno sad možemo sve taktički da razradimo, što nije bio slučaj u prvoj utakmici. Treniramo dobro, atmosfera je super i idemo na pobjedu", kazao je za naš portal tehničar OK Budva Filip Despotovski.

Iskusni Makedonac se nada da će njegov tim uspjeti da nađe adekvatno rješenje za korektora Mladosti Borisa Bušu, koji je u prvom susretu u Budvi pravio dosta problema ekipi.

"Iz pravca servisa i napada sad ih imamo na videu. Buša je jako kvalitetan igrač, biće ubuduće možda i superstar. Ali, on je trenutno mlad. Ne vjerujem da može mnogo toga da promijeni, a mi možemo da zatvorimo ono što smo propustili", rekao je on.

Srednji bloker Miodrag Jelić takođe priželjkuje pozitivan ishod dvomeča.

"Imamo više informacija u odnosu na utakmicu koju smo igrali u Budvi. Na našu sreću, izašli smo kao pobjednici s minimalnim rezultatom. Nadam se da ćemo energiju koju smo imali u Budvi ponoviti tamo, da ćemo prikazati malo bolju igru koja će nam biti dovoljna za prolaz", istakao je Jelić.

Ukoliko prođu Mladost odbojkaši Budve u narednom kolu sastaće se sa boljim iz dvomeča češke ekipe Karlovarsko i rumunske Arkade. U slučaju poraza takmičenje će nastaviti u CEV Kupu.


M.S.