15-09-2021

Odbojkaši Budve ponovo favoriti za oba domaća trofeja

Nakon više od tri sedmice rada u svojoj dvorani, za odbojkaše Budve vrijeme je i za prve kontrolne utakmice.


Foto: oscg

Crnogorski šampion će danas na svom terenu sparingovati protiv Budućnost voleja, dok će u petak i subotu gostovati hrvatskom timu Mladost Ribola Kaštela, čestom sparing partneru budvanskih odbojkaša, još iz vremena bivše Budvanske rivijere.

Predstojeće tri utakmice će treneru Budvana Milošu Markoviću poslužiti za provjeru urađenog od 23. avgusta, kroz uigravanje ekipe, koje je neophodno zbog velikih promjena u ekipi ovog ljeta.

"Sve ide svojim tokom, zadovoljan sam. Ekipa je mlada, ima dosta prostora za rad, a radimo naporno. Najteži dio je za nama, sad krećemo sa uigravanjem kroz kontrolne utakmice. Imamo nešto više od tri sedmice vremena do 6. oktobra i prvom meču protiv Mladosti iz Zagreba", kaže Miloš Marković za Pobjedu.

Budva je ovog ljeta pretrpjela dosta promjena u igračkom sastavu, jer je Budvu napustilo osam igrača – korektori Milutin Pavićević i Aleksander Zlobin, primači servisa Ivan Zvicer i Aleksandar Milivojević, tehničari Aldin Oković i Nikola Radonić, te libera Ljubomir Popović i Filip Jevtović.

Stigli su tehničari – Makedonac Filip Despotovski i Rus Jevgenij Belajev, srpski korektor Aleksandar Gmitrović, primači servisa Veljko Bijeljac (BiH) i Albanac Redi Bakiri, srednji bloker Dimitrij Baranov, Rus sa azerbejdžanskim pasošem, te slovenački libero Urban Toman.

Od prošlogodišnjeg sastava su ostali srednjaci Blažo Milić, Miodrag Jelić i Dalibor Lečić, kao i primač Maksim Mihajlov. Ekipi su se priključili juniori OK Mediteran Danilo Krivokapić, Miro Miljanić i Rastko Milenković.

Kako nam je kazao Marković, ostalo je da roster popuni još jedan igrač, na poziciji primača servisa, a njegov dolazak se očekuje tokom ove sedmice.

"Dobili smo ono što smo negdje i tražili, a to je dosta mladu ekipu i ove godine. Imamo jednu grupu igrača koji će se takmičiti u evropskim utakmicama i pokušati da pomognu, a napominjem da su i oni mladi. Ostatak igrača su uglavnom momci iz Crne Gore, što nam je jako drago, a sa nama su i tri mlada igrača iz Mediterana. Uputili smo poziv i nekim našim starijim reprezentativcima, ali i dalje ne možemo da pariramo stranim klubovima što se tiče visine ugovora. Oni su nam se zahvalili na ponudi, uz napomenu da narednih godina postoji prostor za razgovor", dodaje Marković, uz napomenu da su se reprezentativci Crne Gore i Sjeverne Makedonije, Milić i Despotovski juče priključili pripremama, nakon obaveza na Evropskom prvenstvu.

Sa ovim sastavom, Budva će i u narednoj sezoni biti apsolutni favorit za oba domaća trofeja (liga startuje 15. oktobra), a sezonu će otvoriti 6. oktobra, kada u Budvu stiže zagrebačka Mladost, u prvom meču prvog kola Lige šampiona.

"Mladost je višegodišnji prvak Hrvatske i najčešći učesniku završne faze u MEVZA ligi. Naš cilj je da se predstavimo u što je moguće boljem svjetlu. Tražićemo šansu za što duži opstanak na evropskoj sceni i na taj način doprinijeti jačanju i razvoju domaće lige, kroz popularizaciju odbojke u Budvi i Crnoj Gori", zaključio je trener Budve.

(Pobjeda)