02-10-2021

Odbojkaški klub „Budva“ predstavio ekipu za novu sezonu

Odbojkaški klub „Budva“ danas je zvanično predstavio ekipu za sezonu 2021/22, u kojoj tim iz našeg grada očekuje nastup na evropskoj sceni, kao i odbrana domaćih trofeja. Promocija tima je upriličena u restoranu „Vista“ na Vidikovcu.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Odbojkaši će novu sezonu otvoriti u srijedu kada u Budvi gostuje hrvatski šampion, ekipa zagrebačke „Mladosti“. Takmičenje u Prvoj ligi Crne Gore počeće 15. oktobra.

Trener „Budve“ Miloš Marković kazao je da je njegov sastav u trenažnom procesu već šest nedjelja. Roster je zaokružen i čine ga mahom novajlije. On je saopštio i očekivanja uoči predstojećih utakmica.

"U Crnoj Gori uvijek imamo visoke ambicije i očekivanja, to su odbrana oba trofeja. Što se tiče Evrope naša želja je da se predstavimo u što boljem svjetlu i pokušamo izboriti što duži opstanak", rekao je Marković.

Za šampiona države i ove godine nastupaće iskusni reprezentativni srednji bloker Blažo Milić koji je istakao da uprava OK Budva iz godine u godinu obezbjeđuje najbolje uslove igračima, te da uopšte nije bilo potrebe da mijenja sredinu.

"Što se tiče obaveza kluba, čeka nas jako bitna utakmica protiv „Mladosti“. Ekipa se dosta izmijenila u odnosu na prošlu godinu. U crnogorskom prvenstvu smo bez premca, ali tu smo i zbog Lige šampiona i Evrope, pa da vidimo gdje će nas to odvesti", kazao je odbojkaš „Budve“.

Uprava kluba ovog ljeta angažovala je srpskog internacionalca Aleksandra Gmitrovića, prvu opciju tima na poziciji korektora. Riječ je o 26-ogodišnjem igraču koji dolazi iz OK Borac Starčevo. Ranije je igrao u „Crvenoj Zvezdi“, a proveo je i jednu sezonu u Grčkoj.

"Prvi put sam u Budvi i zaista sam oduševljen uslovima koje nam pruža klub. Ovo je grad sa velikom odbojkaškom istorijom i ja sam jako srećan što sam član ovog tima. Ekipa će biti jako zanimljiva, jedna ex-yu priča sa internacionalcima. Momci su stvarno super, atmosfera u ekipi je savršena. Slažemo se i na terenu i van terena i hemija je na odličnom nivou", naglasio je Gmitrović.

Budvani su glavni favorit u Prvoj ligi i Kupu Crne Gore, a nakon jednogodišnje pauze ponovo će pokušati da ostvare dobar rezultat na evropskoj sceni.


M.S.