09-08-2022

Odbor o problemu budvanskih prosvjetara 16. avgusta

Sjedinica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, na čijem dnevnom redu je stambena problematika prosvjetnih radnika Budve, sazvana je za 16. avgust.

Odbor o problemu budvanskih prosvjetara 16. avgusta | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Iz Skupštine je saopšteno da su na sjednicu pozvani ministar prosvjete Miomir Vojinović, predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović, direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić i predstavnica Organizacionog tima prosvjetnih radnika podstanara Budve, Marija Vukićević.

Tri lamele sa 150 stanova u naselju Dubovica, namijenjene zaposlenima Srednje mješovite škole "Danilo Kiš", Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", Druge osnovne škole, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i predškolske ustanove "Ljubica Jovanović Maše", grade se punu deceniju.

Budvanski prosvjetari imaju dva zahtjeva - da hitno uđu u zgrade, naročito podstanari, i da metar kvadratni stana ostane 650 EUR.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će prosvjetnim radnicima u Budvi brzo biti ponuđena jedna vrsta rješenja.

Iz Sindikata prosvjete poručili su da snažno stoje uz kolege iz Budve, pružajući im bezrezervnu podršku u njihovim nastojanjima.

Sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport biće održana u zgradi Skupštine, u Plavoj sali, sa početkom u deset sati.

(Mina)