20-06-2016

Održano državno prvenstvo u podvodnom ribolovu

U organizaciji sportskog ribolovnog kluba “Mamula”, juče se u Herceg Novom održalo pojedinačno i ekipno prvenstvo Crne Gore u podvodnom ribolovu. Rejon takmičenje je bio od ponte Kabala na ulazu u bokokotorski zaliv do Kalafata. Potpunu dominaciju su ostvarili takmičari “Mamule”, kojima je pošlo za rukom da osvoje prvo mjesto u pojedinačnom i ekipnom takmičenju.

Održano državno prvenstvo u podvodnom ribolovu | Radio Televizija Budva

Pojedinačno, prvo mjesto i šampionsku titulu, osvoio je takmičar “Mamule 2” Dejan Drašković sa 5920 bodova, drugo mjesto Božidar Radošević, član ekipe “Mamula 1” sa 4705 bodova, dok je treći Božidar Radonjić, član ekipe “Tuna 1” sa 3085 bodova.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili takmičari “Mamule 2”, Dejan Drašković i Nikša Miljanić, drugi su bili takmičari “Mamule 1” , Božidar Radošević i Andrija Gazivoda, dok su treći bili članovi ekipe “Tuna 1” Boban Radonjić i Božidar Grivić.

"Boban Radonjić je u pojedinačnom plasmanu u izuzetno jakoj konkurenciji od 34 najbolja podvodna ribolovca u Crnoj Gori, osvojio treće mjesto i u tandemu sa Božidarom Grivićem ekipno takodje treće mjesto. Srđan Zenović je osvojio 5. mjesto, a Vanja Smailagić, Nenad Franeta, Nikolaj Knežević i Damir Deković su takođe ostvarili dobar plasman", kazali su iz kluba za podvodni ribolov na moru "Tuna" Budva.

Nagradu ronilački nož, za najvrijedniji ulovljeni primjerak, dobio je Božidar Radošević, koji je ulovio zubatca od 1505 grama.

Milan Popović, najmlađi učesnik takmičenja dobio je kao nagradu ronilačku masku.