04-09-2021

Održano prvo veče Petrovac Jazz Festivala

Sinoćnje otvaranje 15. Petrovac Jazz Festivala u novom ruhu hotela "Palas Lux" u Petrovcu, dočaralo je novu dimenziju proslave jubileja festivala i otvaranje novih mogućnosti, saopštili su organizatori.


Foto: Facebook/Petrovac Jazz Festival

Na punoj terasi, gdje se uz poštovanje svih epidemioloških mjera održavao festival program je otvorio Sašo Popovski, koji je ujedno član i predsjedavajući zajedničke asocijacije više zemalja u kojoj se nalazi i Petrovac Jazz festival i direktor JFF festivala u Bitoli sa kojom Petovac Jazz već ima tradicionalnu saradnju.

Muzički nastup pijaniskinje Eme Popivode kroz savremene melodije u njenim aranžmanimao dočarao je da će ovo biti nezaboravan početak festivala koji je opravdao postojanje svih proteklih godina, a njene melodije u jednosatovnom izvođenju su ostavile mnoge bez daha. Na kraju je sve prisutne oduševila sa novim aranžmanom za pjesmu Zajdi, zajdi, što su posjetioci ispratili ovacijama i dugim aplauzom.

Nastavak večeri je uslijedio uz Moba Jazz Band koji dolazi iz Niša, a u ulozi je promocije i razmjene umjetnika sa Nisvilla, sa kojim Petrovac Jazz Festival već tradicionalno sarađuje.

40 godina postojanja benda je uspjeh koji zavrijeđuje pažnju, a to su i sami pokazali tokom nastupa.

"Procjena organizatora da je festival pratilo preko 300 posjetilaca je samo pohvala da festival i u teškim vremenima zna biti poštovan i dobro praćen", saopšteno je na fejsbuk stranici Petrovac Jazz Festivala.

Ruska produkcijska kuća sa sjedištem u Baru MGD je zadužena je da se cijeli festival snimi i napravi film o Petrovac Jazz Festivalu koji će biti promovisan kako u zemlji tako i izvan granica Crne Gore.

Vinyl M je bio zadužen za bezprekoran zvuk i produkciju, a program je vodila Dušica Vugdelić, višegodisnji novinar i voditelj Radio Televizije Budva.

Program se nastavlja većeras od 20 sati, a na istom mjestu nastupiće Sašo Popovski, Simon Kiselicki i Daphina Levy & Tamir Miler. Treći festivalski dan slijedi u ponedjeljak, takođe u hotelu "Palas Lux", a koncerti u okviru posljednjeg festivalskog dana biće izvedeni 6. septembra u Etno selu "Carević" u Krimovici.

Festival su pomogli Opština Budva, Turistička organizacija Budva, HG Budvanska rivijera i Cadmus Cineplex Budva.