20-02-2020

OFK Petrovac: Cilj direktan opstanak u Ligi, u Kupu tražimo šansu

Minimalna pobjeda protiv "Koma" na Zlatici, golom Miloša Kalezića, u meču odigranom u utorak, sastavu OFK Petrovca puno znači uoči izazova koji slijede u nastavku sezone. Utakmice 21. kola Telekom Prve crnogorske lige na programu su u subotu. Naši sagovornici tim povodom bili su: trener Nenad Vukčević i kapiten Luka Medigović.

OFK Petrovac: Cilj direktan opstanak u Ligi, u Kupu tražimo šansu | Radio Televizija Budva

Foto: wikimapia

"Pobjeda na ekipom "Koma" došla je u pravom trenutku. Nadali smo se dobrom rezultatu i ostvarili smo ga. Čestitam svojim igračima na tome. Vrlo važni bodovi za nastavak takmičenja", istakao je za portal RTV Budva Nenad Vukčević, šef struke "nebeskoplavih".

U proljećni dio takmičenja u okviru Prve crnogorske lige "Petrovac" ulazi u izmjenjenom sastavu. Klub sa stadiona pod Malim brdom napustili su: najbolji stijelac Boris Kopitović i standardni štoper Blažo Rajović, špic Stefan Đorđević, te vezisti Luka Klikovac i Filip Kalačević. Sa druge strane, došli su: krilni fudbaler Milivoje Raičević, prethodno bez angažmana, zatim iz NK Čapljina zadnji vezni Stefan Savić , napadač Igor Vukčević iz "Budućnosti", Milovan Ilić, Pavle Radunović i japanaski internacionalac Kanta.

"Nadam se da će se novajlije brzo uklopiti i dati svoj doprinos, prije svega na podizanju kvaliteta igre" , rekao je trener OFK Petrovca ističući da su opstanak u Ligi i dobar rezultat u Kupu prioriteti ekipe u naredom periodu.

Sa njim je saglasan i kapiten Luka Medigović.

"Poslije pobjede nad "Komom" dolazimo do zadovoljavajuće igre i nadamo se da ćemo podizati formu za opstanak. Takođe, Kup je tradicionalno takmičenje za "Petrovac". Nadamo se najboljem rezultatu" , izjavio je kapiten Medigović.

"Petrovac" je trenutno osmi na tabeli, a za ostanak u prvoligaškom karavanu, bez baraža, biće dovoljna sedma pozicija. Sledeći protivnik je "Zeta", igra se u subotu pod Malim brdom. Novost je da je uprava kluba, odnedavno, angažovala i tim menadžera, Slovenca, Matiju Tepeša.

M.S.