01-04-2020

Okrivljeni za malverzacije pri kupovini hotela As biće pušten iz pritvora

Viši sud prihvatio je jemstvo od 100.000 eura koje je biznismen Neđeljko Gardašević ponudio za ukidanje pritvora i mogućnosti da se brani sa slobode, potvrdio je za Pobjedu advokat Miloš Vuksanović.

Okrivljeni za malverzacije pri kupovini hotela As biće pušten iz pritvora | Radio Televizija Budva

Gardašević se tereti za davanja lažnih garancija prilikom privatizacije hotela AS u Perazića dolu.

Odluku o prihvatanja jemstva donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović koji je nakon hapšenja 13. marta na predlog specijalnog tužilaštva Gardaševiću odredio pritvor do 30 dana.

Pobjeda saznaje da je jemstvo od 100.000 eura u gotovini za Gardaševića položio Aleksandar Jovanović.

Takođe, u rješenju o prihvatanu jemstva je precizirano da će Gardašević biti pušten iz prtvora nakon što položi 100.000 eura u depozit Višeg suda.

Gardaševiću su prije dvije nedjelje stavljene lisice zbog zloupotrebe službenog poslovanja u privredi, a u Istražni zatvor u Spužu, kako je tada rečeno Pobjedi, sproveden je zbog opasnosti uticaja na svjedoke u nastavku istražnog postupka.

Hotel As je prodat prije 16 godine rusko-crnogorskoj kompaniji Nega turs za pet miliona maraka, od čega je država prihodovala tri, a Budvanska rivijera dva miliona maraka. Ugovorom je bilo predviđeno da se u hotel uloži 22 miliona maraka i da bude izgrađen do kraja 2003.godine.

Nesuđeni kompleks sa pet zvjezdica dobio je još jednu šansu od Vlade 2014. godine kada je potpisan aneks ugovora uz bankarsku garanciju ruske Sberbanke od 3.000.0000 eura da će dovršiti hotel „As“ u Perazića dolu, za koju se kasnije ispostavilo da je falsifikovana.

Specijalno državno tužilaštvo je formiralo predmet povodom privatizacije ovog hotela, a Ministarstvo turizma i održivog razvoja podnijelo krivične prijave protiv investitora među kojima je i Neđeljko Gardašević.


Izvor: Pobjeda