10-10-2016

Oktobar u Budvi u znaku dešavanja

Oktobar u Budvi u znaku dešavanja | Radio Televizija Budva

XI Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa "Muzika ljeta" ove godine pod novim nazivom - "Small City Events" organizuje se dva puta sedmično, počevši od 14. septembra pa sve do 20. oktobra, u Starom gradu, na Trgu pjesnika (ili okolini Starog grada) i u Petrovcu - na šetalištu pored JU "Crvena komuna", a podrazumijeva gostovanja folklornih ansambala, kvalitetnih klapa i muzičkih društava sa područja čitavog primorja.

Program

Petrovac – šetalište (pored JU “Crvena komuna”)
14.09. KUD “Jedinstvo”
21.09. KUD “Aluminijum”
28.09. KUD “S.M.Ljubiša”
05.10. Gradska muzika Budve

Stari grad - Trg pjesnika
22.09. Klapa “Škuribanda”
29.09. Klapa “Castel Nuovo”
06.10. Klapa “Harmonija”
13.10. Klapa “Incanto”
20.10. Gradska muzika Budve


"Open Air Art" galerija je kulturni projekat koji je u Budvi otpočeo u septembru prošle godine. Grupa entuzijasta predvođenih umjetnicom Svetlanom Sher i slikarkom Jelenom Papović organizovala je 8 izložbi na otvorenom, u budvanskom Starom gradu. Projekat je obuhvatao i bioskopske projekcije starih jugoslovenskih filmova, kao i umjetničke radionice za djecu. Cilj projekta je bio približavanje umjetničkih praksi široj publici, bilo da su to turisti ili lokalno stanovništvo. Uz pomoć Turističke organizacije opštine Budva, kreiran je otvoreni prostor koji je tokom dva mjeseca inspirisao i umjetnike i publiku.
Nova sezona donosi 5 novih, mladih umjetnika, koji se publici u Starom gradu predstavljaju svakog drugog petka u septembru, oktobru i novembru, počevši od 9. septembra. Budvanska publika ove sezone imala je priliku da vidi radove Savke Marenić, Milice Mijajlović i Mateja Krilova, dok nam još preostaju izložbe radova Anastasije Georgijevskaje, Miloša Đikanovića i Balše Kalača.

„Open Air Art Gallery“ - SEASON 2016.
October / November:

7 oct - 20 oct - Anastasia Georgievskay / painting, installation, video-art
21 oct - 3 nov - Milos Djikanovic / photos, video-art
4 nov - 17 nov - Balsha Kalach / photos, painting, sculptures
*Every two weeks - opening night from 19 pm - 21 pm


Drugi po redu dječiji filmski festival "Kids fest" održaće se u budvanskom bioskopu Cadmus Cineplex Mega Promet krajem oktobra mjeseca. Na festivalu će biti prikazana najkvalitenija filmska ostvarenja iz cijelog svijeta za djecu predškolskog i školskog uzrasta: igrani, animirani i dokumentarni, 3D filmovi, od kojih će najveći broj biti sinhronizovan, što će omogućiti mališanima da zavire u neke nevjerovatne i do sad neispričane filmske priče.