23-01-2020

OO Crnogorska - Budva: DPS u Budvi pokazao znake života brinući o funkcionisanju Crnogorske

Kako navode u svom saopštenju iz OO Crnogorska Budva, razumiju da DPS boli pad rejtinga u svim relevantnim istraživanjima, a pogotovu u Budvi. Ali ono što nikako ne razumiju jeste njihova konstatna briga oko rada i funcionisanja Crnogorske.


Saopštenje prenosimo integralno:

"Mi čvrsto stojimo na svim postulatima koje smo iznijeli prije izbora za ekonomsko i finansijsko ozdravljenje grada. Ne moramo nikoga podsjećati u kakvoj moralnoj i finansijskoj krizi ste ostavili Budvu 2016, a to bez obzira na sve razlike u koaliciji koja upravlja gradom je korigovano i nikad više nećemo dozvoliti.

Ono što je svima u Crnoj Gori jasno, jeste da smo uvijek imali slobodu komunikacije i javnog komentarisanja , za razliku od DPS, koji je naučio da uzburka i podijeli javnost, a potom se ućuti i uživa u podjelama prije svega gradjanske javnosti na osnovu Vaše teorije da niko ne voli Crnu Goru osim DPS.

To su Vaši mitovi, jer ima nas mnogo koji volimo i Budvu, i Crnu Goru, a kojima Crna Gora nije samo prostor za prvobitnu akumulaciju kapitala i kreiranje izrazito klasnog društva kao vašim čelnicima. Jasno je da brojite, pratite i evidentirate ko je bio na litijama i molebanima i to je ono što Vas posebno deprimira i boli, jer je veliki broj Vaših članova na istim u svim gradovima Crne Gore i uzaludno to pokušavate da prikrijete.

Vaš pokušaj da deklarativno branite državu i grad od nas, bolje da pretočite u stvarno zalaganje i pokažete djelima. Dignite glas kada ministar saobraćaja kaže da je bilo greški u radu Montenegro airlinesa, ali da ne želi da se bavi istim i da je sve oprošteno. Da li je to stvar poslušnosti, neznanja, nemoći? To će nas koštati desetina i destina miliona eura.

Dignite glas kada neko iz vlasti kaže da ne umijemo da sami upravljamo Aerodromima Crne gore i da ih treba dati na upravljanje strancima. Jasno je da se glas razuma tu ne smije pojaviti da se ne bi ugrozile unaprijed dogovorene provizije i radna mjesta. Dignite glas da se u Budvi napravi još jedna Osnovna škola i moderan objekat zdravstvene zaštite.

Dignite glas da se unaprijedi putna infrastruktura ka našem gradu. Dignite glas na sve nesposobnosti državnih inspekcija koje pojedincima iz sadašnje vlasti dozvoljavaju enormno bogaćenje pod patronatom Vaših pretpostavljenih iz Podgorice. Jasno je da se glas razuma tu ne smije pojaviti sa Vaše strane jer ste navikli da ćutite , slušate i ne talasate.

Da zaključimo budite prava opozicija u Budvi i ne krijte se iza nesuvislog bavljenja drugim političkim subjektima i nemuštog UZDRŽANI u skupštini grada. Upravo zbog svega navedenog naše članstvo raste i i umnožava se, jer su građani prepoznali da nas vlast nije promijenila i da nam lični benefiti nijesu bili cilj ulaska u istu, vec sprečavanje povratka korupcije , otimanja i besomučnog uništavanja resursa kroz instrument prinudne uprave, rasprodaje imovine i nadzora Podgorice nad ekonomijom grada , kako bi finansirali lične biznise i nesposobne lokalne uprave kojima DPS upravlja" zaključuje se u saopštenju.