12-02-2020

OO DPS Budva: Carević da sređuje haos umjesto što promoviše litije sa opštinskog fejsbuka

"Nakon apsurdnih i paradoksalnih scena, neviđenih do sada, da jedan gradonačelnik blokira saobraćaj u gradu na čijem je čelu, Marko Carević, prvi čovjek Budve, otišao je u svojoj bahatosti i korak dalje, otvoreno zloupotrebljavajući zvanični fejsbuk nalog opštine u dnevno političke svrhe", reagovao je Opštinski odbor DPS Budva.

OO DPS Budva: Carević da sređuje haos umjesto što promoviše litije sa opštinskog fejsbuka | Radio Televizija Budva

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

"Naime, na opštinskom fejsbuk nalogu Carević konstantno poziva građane Budve na aktuelne protestne litije i molebane, ne mareći što na taj način grubo zloupotrebljava pomenuti nalog. Ovakva uzurpacija opštinskog sredstva oglašavanja jasno pokazuje da Carević nije predsjednik svih građana Budve, već da brine isključivo o interesima svojih birača i svojih istomišljenika.

Očigledno da je Careviću bitnije da promoviše i veliča samog sebe kao predvodnika pomenutih protesta, da se bavi litijama i Svetosavskim akademijama, nego da obavlja poslove iz svojih nadležnosti i ovlašćenja, odnosno da sanira brojne nagomilane probleme Budve.

Zato mu predlažemo da malo skrene mimo standardnih litijaških ruta, pa prošeta i pogleda i druge djelove opštine. Imao bi šta da vidi. Tako bi, za početak, recimo mogao da obiđe Petrovac koji se nalazi u potpunom haosu, sa sve raskopanim ulicama koje ova vlast drži u takvom stanju više od dva mjeseca?!

I na kraju, da podsjetimo Carevića, ukoliko je zaboravio, da je turistička sezona na pragu a da ovaj grad ne živi od protesnih šetnji već od turizma, te mu poručujemo da svoju pažnju sa organizacije litija preusmjeri na konkretne probleme koji muče njegove sugrađane, i počne da sređuje haos u koji su on i njegovi koalicioni partneri doveli budvansku opštinu", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Opštinski odbor DPS Budva.