08-03-2020

OO DPS Budva: Crna Gora i Budva neće biti poprišta sukoba, kako priželjkuju huligani i njihovi podstrekači

Kako navode u svom saopštenju iz OO DPS Bueva, sinoćnje dešavanje u Budvi gdje su naši sugrađani i huligani iz okolnih gradova, obojeni crno-bijelim bojama, udarili na domaće klubove samo da bi dokazali vjernost tuđinu - čisti je dokaz kako i gdje vode njihove ideje.

OO DPS Budva: Crna Gora i Budva neće biti poprišta sukoba, kako priželjkuju huligani i njihovi podstrekači | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno
"Ti nazovi "navijači", a zapravo huligani, pod okriljem sporta siju mržnju i netrpeljivost prema svemu što je crnogorsko i prema svemu što ne podržava velikosrpski san. Tome u prilog govori i ovo sinoćnje dešavanje u Budvi kao i ono od prije sedam dana kada su navijači Crvene Zvezde istakli uvredljiv transparent upućen predsjedniku naše države, a oni koji vode klub nijesu uradili ništa da se taj transparent ukloni, čak su sve to mirno gledali i odobravali. Posebno je tragikomično gledati kako ti huligani, kada ne divljaju, pale, napadaju policiju i raspiruju nacionalnu i vjersku mržnju, redovno šetaju litijama i predstavljaju se kao vjerni, mirni, skromni i bogougodni. Sve to znaju i njihovi predvodnici na litijama ali im odgovara njihovo prisustvo zbog efekta masovnosti. Ili možda računaju da će im trebati njihove ,,usluge“ ako dodje do nasilja i napada na policiju, kako uglas priželjkuje i Patrijarh Irinej. Kakva ironija! Da vrhovni poglavar jedne crkve poziva vjernike na krvoproliće. Posebno je degutanta činjenica što prvolinijski litijaši, u svom huliganskom ispadu nijesu pošteđeli ni djecu koja su takođe bila predmet njihovog iživljavanja. Sve ovo upućuje na zaključak da bi, kada bi se pitali večerašnji izgrednici i njihovi crkveni i politički lideri čitava Crna Gora bila poprište obračuna. To će im ipak ostati nedosanjani san. Budva je za sobom ostavila mnoge osvajače, rušitelje, primitivce, tako da će i ovi brzo biti prošlost" zaključuje se u saopštenju.