28-02-2019

Opština Budva obnavlja putnu infrastrukturu u Petrovcu

Opština Budva sprovodi niz projekata u Petrovcu, poput radova na obnovi putne infrastrukture, šetališne zone na Malom brdu i obnove fiskulturne sale u OŠ "Mirko Srzentić".

Opština Budva obnavlja putnu infrastrukturu u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je sa predsjednikom Skupštine Krstom Radovićem, sekretarom Sekretarijata za komunalno stambene poslove Srđanom Gregovićem i načelnikom službe za zasštitu i spašavanje Draganom Božovićem obišao Petrovac i radove koji su tamo u toku.

Radova je puno, kako onih započetih, tako i onih koji će po planu sa realizacijom početi narednih dana.

"U cilju nam je da se radovi odvijaju po planu i završe prije početka turističke sezone. Jedan dio radova se lakše realizacije, dok je došlo do manjih poteškoća na realizaciji drugog dijela projekta. Želimo da investitore dovedemo u situaciju da rade svoj posao u skladu sa dogovorom i odobrenjima koja posjeduju za svoje radove, kazao je Carević za Polis dodajući da preduzimaju sve moguće mjere da završetak radova bude u skladu sa dogovorom.



U toku su i aktivnosti na sanaciji i modernizaciji putne infrastrukture na teritoriji opštine Budva. To su zahtjevni radovi u Budvi, Bečićima, iznad Svetog Stefana i u Petrovcu.

"U Petrovcu se izvode radovi na sanaciji silaznog puta iz pravca Bara u dužini od 300 metara, kao i jedne dionice od Doma zdravlja ka prodavnici Voli, zatim ka obali i hotelu "Monte Casa" u dužini od 500 metara. Ukupna sanacija putne infrastrukture u ovoj fazi biće 800 metara. Ukupna vrijednost radova koji se u ovom momentu odvijaju u Petrovcu je 70.000 eura", kazao je Gregović.

Opština je obezbijedila sredstva za izmjenu podloge u sali za fiskulturu u OŠ "Mirko Srzentić", kao i za projekat izgradnje i rekonstrukciju staza na Malom brdu u Petrovcu.

"Koliko sam upoznat preko Sekretarijata, i staza između Petrovca i Malog brda će se raditi, sa novom gradskom rasvjetom. Važno je istaći da se privodi kraju ovi veoma značajni projekti za Petrovac. Takođe, potpisan je i ugovor sa izvođačem radova za izgradnju kružnog toka", kazao je Radović.

Radović je ovu priliku iskoristio da pozove građane Petrovca da se pojave danas u prostorijama "Crvene komune", od 17h, gdje će moći da iskažu svoje mišljenje i da predlože kandidate za izbor novog saveza mjesne zajednice Pterovac.

Delegacija Opštine Budva posjetila je i vatrogasnu jedinicu u Petrovcu, kao i odjeljenje gradskog Vodovoda.