11-08-2021

Opština Budva podržala 17 biznis ideja za žensko preduzetništvo

Danas je u Skupštinskoj sali Opštine Budva 17 preduzetnica potpisalo ugovore o dodjeli novčanih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu.


Foto: Opština Budva

Preduzetnice su potpisale ugovor sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem, a potpisivanju ugovora su prisustvovali Slavica Maslavar predsjednica komisije za vrednovanje biznis ideja i v.d sekretarke Sekretarijata za privredu, Ljiljana Jocić i Nikola Jovanović članovi komisije za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

"Sekretarijat za privredu po drugi put sprovodi realizaciju ovog projekta za razvoj preduzetništva u našoj opštini. Naime u 2020. godini 16 preduzetnica je potpisalo ugovore za bespovratnu dodjelu sredstava u ukupnoj vrijednosti od 75.000 eura. Ove godine vrijednost potpisanih ugovora iznosi 80.000 eura", kazala je v.d. sekretar za privredu, Slavica Maslovar.

Na javni konkurs za raspodjelu sredstava, za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu prijavile su se 43 preduzetnice.

"Shodno ukupnom budžetu za podršku razvoja ženskog preduzetništva koji iznosi 80.000 eura, Komisija za raspodjelu sredstava je, u skladu sa rang listom bodovnih biznis ideja donijela odluku da finansira 17 biznis ideja u kojima su žene nosioci biznisa sa prebivalištem i sjedištem na teritoriji Opštine Budva, od kojih se četiri odnose na razvoj biznisa dok se 13 odnosi na započinjanje biznisa i samozapošljavanje", istakla je Maslovar.

Na samom kraju okupljenim preduzetnicama se obratio i Predsjednik Opštine Budva Marko Carević. On je tom prilikom kazao da Opština Budva drugu godinu zaredom pruža podršku ženskom preduzetništvu i na taj način potvrđuje da želi da podrži sve one koji imaju kvalitetnu biznis ideju.

"Vjerujem da ćete opravdati ova sredstva i da ćemo se ponositi sa Vama kao sa uspješnim preduzednicama jer žensko preduzetništvo je jedan od bitnijih faktora za razvoj Opštine", istakao je Carević.