20-12-2017

Opštinska kancelarija za Evropske integracije aplicrala za značajne EU projekte

Kancelarija za Evropske integracije i medjunarodnu saradnju Opštine Budva aplicirala je za nekoliko značajnih projekta, koje finasira Evropska unija.

Opštinska kancelarija za Evropske integracije aplicrala za značajne EU projekte | Radio Televizija Budva

Prema riječima Ane Tripković Marković iz Službe predsjednika Opštine, od avgusta mjeseca podnjeli su veliki broj aplikacija, a najave su, kako je istakla, da će Opština Budva dobiti čak četiri projekta.

“Projekte koje smo dobili, odnose se na razvoj kapaciteta mladih u okviru Zapadnog Balkana, na obuku mladih žena u oblasti ICT-a, kao i na edukaciju mladih u razvoju preduzetništva u turizmu , koji će biti realizovani u naredne dvije godine. Što se tiče prekogranične saradnje, imamo dobre najave za druga dva projekta, tako da ubrzo očekujemo pozitivan odgovor”, istakla je Tripković Marković, koja je nedavno, kao prva osoba u regionu iz oblasti turizma, dobila stipendiju njemačke Vlade za tromjesečni boravak u ovoj zemlji, gdje će raditi istraživanje na temu “ Upravljanje destinacijom”.

Kako je kazala, tokom istraživanja imaće priliku da sazna najnovije metode koje se implementiraju u oblasti destinacijskog menadžmenta , nakon čega će dati i konkretne preporuke za podizanje nivoa destinacijskog menadžmenta u Crnoj Gori.