05-06-2020

Orlandić: Prvi komercijalni letovi u utorak

Aerodromi Crne Gore dočekaće prve komercijalne letove u utorak iz Budimpešte i Memingena, avio-prevoznikom Wizz air, nakon čega će se istog dana iz Podgorice letjeti za Mađarsku i Njemačku, saopštio je izvršni direktor kompanije, Danilo Orlandić.


Foto: Aerodromi Crne Gore

“Naši aerodromi su u potpunosti spremni za opsluživanje putnika i vazduhoplova u novonastalim okolnostima i mogu reći da smo sa nestrpljenjem čekali dan obnove komercijalnog saobraćaja”, naveo je Orlandić u saopštenju.

On je kazao da ih u kompaniji raduje činjenica da će nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) imati svoj prvi let 12. juna za Ljubljanu, odnosno 14. juna za Frankfurt.

“Kao što smo već pominjali, avio-kompanije sa kojima smo sarađivali u prethodnom periodu najavile su ozbiljan povratak na crnogorske aerodrome. Međutim, zbog situacije sa koronavirusom u većini evropskih zemalja, rasporedi letova su još podložni izmjenama, o čemu ćemo na vrijeme obavještavati javnost”, dodao je Orlandić.

On je naveo da će u svakom slučaju sredinom juna Crna Gora biti povezana sa nekim od glavnih evropskih gradova.

“Svima koji namjeravaju doći u zemlju u kojoj nema zaraženih korona virusom, želimo srdačnu dobrodošlicu”, poručio je Orlandić.