21-07-2016

OSD Budva: Sačuvajmo prepoznatljiv imidž i vjekovnu tradiciju našeg grada

OSD Budva: Sačuvajmo prepoznatljiv imidž i vjekovnu tradiciju našeg grada | Radio Televizija Budva

"Omladina Socijaldemokrata Budve se zalaže da se sprovedu aktivnosti koje će Starom Gradu vratiti imidž po kojem je vijekovima bio prepoznatljiv i čuvati ga od dalje devastacije.

Pokretanjem inicijative, OSD Budva apeluje na lokalne vlasti da se poprave i stave u funkciju 7 gradskih česama, od kojih nijedna nije u funkciji. Takođe, smatramo da je krajnje vrijeme da se plaži podno zidina Starog Grada, koja se posljednjih decenija  zove Ričardova glava, vrati njen stari  vjekovni naziv - Brijeg od Budve,  koji je mnogo srodniji lokalnom stanovništvu, terminološki prikladniji  i u mediteranskom duhu. Još jedna karakteristika mediteranskog  podneblja je zelenilo oko gradskih zidina, te se i za  njega treba naći mjesto. Uz sve to, treba pooštriti kontrolu poštovanja  propisa koje nalaže Zakon o zaštiti spomenika kulture, a  koji se u  velikoj mjeri ne poštuju.

Svjesni turističke definicije svog grada smatramo da su  sve ove predložene mjere i aktivnosti izvodljive i doprinose  pronalaženju balansa između turističkih potreba sa jedne, i potreba i želja  lokalnog stanovništva sa druge strane. Ekspanzija turističke ponude zadnjih decenija  dovela je do do toga da smo danas u potrebi da vratimo Budvu Budvanima,  pa čvrsto vjerujemo da je takav balans neophodan i prioritetan.

Omladina  Socijaldemokrata Budve  je upoznata i sa svim nedostacima koji urušavaju i otežavaju  svakodnevni život  lokalnog stanovništva, te vjerujemo da svi mladi ljudi koji žive na teritoriji ove opštine treba da budu posebno  zainteresovani za prepoznavanje rješivih problema, kao i za kreiranje i realizaciju svih projekata koji su usmjereni ka poboljšanju života u gradu čiji će budući razvoj zavisiti upravo od njih", navodi se u saopštenju koje potpisuje Stefani Simonović, predsjednica Omladine SD Budva.