02-11-2020

Otpad usred naselja Adok, Komunalna policija kaznila počionioca

Radnici Radne jedinice Čistoća, budvanskog Komunalnog preduzeća, danas su naišli na arhivsku građu koja je ostavljena usred naselja Adok, a potom i kontaktirali Komunalnu policiju, kako bi utvrdila ko je počinilac ovog "djela".

Otpad usred naselja Adok, Komunalna policija kaznila počionioca | Radio Televizija Budva

"Komunalna policija reagovala je odmah po pozivu i izašla na lice mjesta, a po osnovu izuzetih snimaka sa obližnjih lokala počinilac je indetifikovan i sankcionisan shodno Odluci o komunalnom redu na teritoriji Opštine Budva, kazao je za portal RTV Budva", zamjenik načelnika policije Darko Čelebić.


On je apelovao na nesavjesne građane i privredna društva da komunalni otpad ne odlažu na ovakav način, kao što je to slučaj u Adok naselju, jer se takvim nesavjesnim ponašanjem stvaraju bespotrebno mini-deponije u urbanim djelovima grada.

"Obavještavamo građanje Budve će Komunalna inspekcija i Komunalna policija u predstojećem periodu sprovediti rigorozne kontrole odlaganja krupnog otpada širom Budve i da će radnici RJ „Čistoće“ sarađivati na terenu sa inspektorima u otkrivanju, ali i kažnjavanju neodgovornih lica, koja kabasti otpad nepropisno odlažu", poručio je Čelebić.

Takođe, Opština Budva i Koumnalno preduzeće apeluju na sva fizička i pravna lica sa teritorije opštine Budva da zarad, prije svega, zdravije i čistije sredine imaju odgovorniji odnos prema svom gradu.



D.B.