23-06-2015

Otvoren konkurs Putujemo u Evropu

Konkurs "Putujemo u Evropu", čiji je cilj da omogući studentima sa visokim prosjekom iz država regiona da na kraju studija provedu ljeto putujući Evropom, otvoren je juče.

Otvoren konkurs Putujemo u Evropu | Radio Televizija Budva

Iz NVO Green Home, koja realizuje projekat uz podršku Fondacije Robert Bosh kroz organizaciju Balkan Trust for Democracy, saopšteno je da će se na taj način studenti upoznati sa državama Evropske unije (EU), njihovim stanovnicima, načinom života, kulturno – istorijskim znamenitostima i običajima, ali i prezentovati Crnu Goru.

Kako su kazali najbolji studenti, završnih godina studija (studenti osnovnih, specijalističkih i master studija) sa svih fakulteta i Univerziteta u Crnoj Gori, biće u mogućnost da u manjim rupama putuju Evropom pod povoljnim uslovima.

Oni su objasnili da će studenti, koji će ljeto provesti u putovanju Evropom, biti izabrani na konkursu koji će sadržati jasne kriterijume sa posebnim akcentom na uspjeh tokom studija i poznavanje stranih jezika.

Prednost pri odabiru, kako je navedeno, imaće kandidati koji nikada nijesu putovali u zemlje EU.

“Kroz projekat studentima će biti obezbijeđene interrail (vozne) karte u trajanju od 22 dana koje omogućavaju putovanje u svim gradovima koji su povezani željezničkom infrastrukturom širom Evrope”, navodi se u saopštenju.

Studenti iz regiona, koji će učestvovati u ovom programu, kako je definisano konkursom, okupiće se u Berlinu 28. – 30. jula 2015. godine odakle će i započeti putovanje.

“Za deset studenata, osim interrail karata, putnog i zdravstvenog osiguranja, avionskih karata za putovanje do Berlina, kao i smještaja u Berlinu biće obezbijeđen i dio džeparca”, precizirali su iz te organizacije.

Konkurs će biti otvoren do 29. juna.