21-11-2019

Otvorena izložba slika Ljubiše Toškovića

U organizaciji Nip Art Press iz Budve, u galeriji budvanskog hotela Adria, otvorena je samostalna izložba slika, Ljubiša – Ljuba Toškovića - Bratonožićkog iz Podgorice.

Otvorena izložba slika Ljubiše Toškovića | Radio Televizija Budva

Umjetnik se se predstaviti sa 20 slika galerijskog formata, radjenih u tehnici ulje na platnu i lesonitu.

Ljubiša Tošković, spretno barata gamom, toplih i hladnih boja, sa bogatom kolorističkom paletom efektnog sastava, crvena, plava. Žuta, ljubičasta, sa sa specifičnim paažima bijele, stapajući se u jedinstvenu atmosferu, kazala je otvarajući izložbu MARIJA RAIČKOVIĆ, studentkinja grafičkog dizajna na
Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Motivi njegovih slika, kada se gledajući skupno, izazivaju kod posnatrača uzbuđenja koja poznaju slikarstvo, muzika i književnost, kazala je pored ostalog Marija Raičković.

Ljubiša Tošković je rođen 1946. godine u tadašnjem Titogradu.
Slikarstvom se bavi od najranije mladosti. Rodjeni je brat slikarskog velikana Uroša Toškovića, koji je imao veliki uticaj na njegov umjetnički razvoj.

Do sada je imao sedam samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je više medjunarodnih likovnih kolonija. Član je Udruženja likovnih i umjetničkih stvaralaca Crne Gore i Udruženja

Slikarski uranak u Podgorici, gdje živi i stvara, saopštio je budvanski ART PRESS.