10-02-2020

Otvoreno renovirano odjeljenje pedijatrije u okviru Doma zdravlja VIDEO

Predstavnici Opštine Budva posjetili su danas rekonstruisano dječje odjeljenje Doma zdravlja, investiciju Opštine Budva koja je započeta krajem prošle godine.

Otvaranju dječjeg odjeljenja prisustvovala je i predstavnica Ministarstva zdravlja, dr Mevlida Gusinjac, generalna direktorka Direktorata za zdravstvenu zaštitu.

Opština Budva opredijelila je 30 hiljada eura za ovu investiciju, dok je JU Dom zdravlja Budva učestvovao sa 15 hiljada, čime je Dječje odjeljenje potpuno rekonstruisano.


Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je ovo mali, ali značajan doprinos poboljšanju zdravstvene usluge našim građanima, posebno najmlađima, i da će Opština, u komunikaciji sa upravom Doma zdravlja, izaći u susret kada su u pitanju druge investicije neophodne za rad ove zdravstvene ustanove.

"Veliko je zadovoljstvo da smo danas ovdje konsatovali da upravo ovako rekonstruisano odjeljenje Pedijatrije je nešto što je trebalo biti i ranije ali - nikada nije kasno. Jako je važno da je lokalna samouprava zajedno sa direktorom Doma Zdravlja prepoznala ono što je zajedničko - naši najmlađi, koji moraju imati najbolje uslove liječenja. Zajedno smo investirali, i vidi se da će naši najmlađi imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kao i zaposleni. Smatram da je potrebno puno više uložiti jer imamo dug period vrlo mnimalnog ulaganja, i dobro je da je to Ministarstvo prepoznalo. Daleko je to od onog nivoa koji treba da bude, tako da nadam se da ćemo saradnju nastaviti , a sve u cilju onog najboljeg za naše sugrađane", izjavio je Carević.


Sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj istakao je da ovaj sekretarijat namjerava da i dalje, zajedno sa Domom zdravlja, ulaže u ovu ustanovu u novom projektnom ciklusu:

"Ovo je samo prvi korak u adaptaciji Doma Zdravlja u Budvi, siguran sam da ćemo i u narednom periodu takođe zajedničkim snagama nastaviti da poboljšavamo uslove kako za našu djecu, tako i za zaposlene. Sredstva izdvojena od strane Opštine za ovu investiciju iznose 30. 000 eura. Smatram da sredstva za Zdravstvene ustanove trebaju biti što veća, i zato smo se odlučili da naredne godine tri puta više sredstava izvdvojimo za Zdravstvene ustanove u našem gradu, i ja se nadam da ćemo opet zajedničkim snagama uspjeti realizovati sve ono što smo zacrtali".

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Vučetić najavila je nova ulaganja u tu zdravstvenu ustanovu, kako bi ostala odjeljenja dostigla kvalitet koji ima pedijatrijsko:

"Vidjeli ste da se radi o jako lijepom prostoru koji smo napravili uz pomoć Opštine, sa nadom da nam svi ostali djelovi Doma Zdravlja budu ovako opremljeni. Već sad mogu da najavim da vrlo brzo krećemo sa rekonstrukcijom Opšte medicine, i izgradnje odjeljena Fizikalne medicine. Čuli smo od Sekretara za investicije da je Opštine uložila 30.000 eura, a Dom Zdravlja je iz svojih sopstvenih sredstava je izdvojio još 15. 000 eura. Renovirano je oko deset ordinacija, dva orgomna hodnika, plafon, pod, vrata, pult to su djelovi koji nisu ranovirani do samog otvaranja".