02-06-2020

Ovu sliku nikako ne stavljajte na svoj Android telefon

Korisnici Androida širom svijeta ne prestaju da komentarišu nesvakidašnji problem s fotografijom koja resetuje uređaj u nedogled, ukoliko se postavi za pozadinu ili podesi kao slika na zaključanom ekranu, prenosi portal Analitika.


Foto: Samsung/Twitter

Predivan pejzaž jezera i planina u suton već je prozvan “ukletom slikom“, a poslednjih dana je veoma popularan, jer su ljudi očigledno znatiželjni.

Međutim, radoznalci se ubrzo pokaju, jer slika po postavljanju izaziva resetovanje uređaja, koji se pri novom učitavanju korisničkog interfejsa iznova zbuni i – rebutuje.


Foto: Twitter

Kako bi riješili problem, neophodno je da pokrenete telefon u Safe modu i onda promijenite sliku, a ako to ne upali, moraćete da uradite totalni reset uređaja, što će isbrisati sve vaše podatke.

Stručnjaci navode da je razlog za neobičan bag manjak podrške za različite RGB modele boja u operativnom sistemu Androida, posebno “desetke” i starijih varijanti.

S druge strane, korisnici Androida 11 koji je dostupan u BETA fazi nisu imali ove muke, jer je u OS ugrađen automatski sRGB konvertor, koji pretvara slike nepodržanih profila u podržane.




Izvor: PortalAnalitika