22-11-2016

Pavićević: Cdu započela pripreme za učešće na lokalnim izborima u Nikšiću

Pavićević: Cdu započela pripreme za učešće na lokalnim izborima u Nikšiću | Radio Televizija Budva

"Nakon uspjeha koji je Crnogorska demokratska unija ostvarila na izborima u Budvi, poručujemo građanima da ćemo još snažnije politički djelovati širom naše države. Crnoj Gori je neophodna patriotska stranka koja će u fokus svog političkog djelovanja staviti interese države Crne Gore, a ne interese pojedinaca ili grupa.

Politička kriza u kojoj se već duže vrijeme nalazi naša zemlja i posljednji događaji vezani za izbore održane 16. oktobra još više nam daju za pravo da jačamo stranku koja se neće, poput većine stranaka u Crnoj Gori, baviti politikantstvom. Razvijaćemo građansku i patriotsku, ni lijevu ni desnu, već stranku političkog centra jer upravo takva stranka nedostaje našoj Crnoj Gori.

Imajući to u vidu, Predsjedništvo Cdu je odlučilo da će naredna izborna konvencija stranke biti organizovana u Nikšiću 28. januara 2017. godine. Nikšićkom konvencijom označićemo i početak kampanje Crnogorske demokratske unije za lokalne izbore u tom gradu sa ciljem da ponovimo ili uvećamo podršku građana našoj politici u odnosu na 8% podrške koliko smo postigli na izborima u Budvi.

Predsjedništvo Cdu je odlučilo da će lokalna izborna konvencija stranke na Cetinju biti organizovana u prvoj polovini 2017. godine kako bismo se što temeljnije pripremili za učešće na izborima u Prijestonici, koji bi trebalo da budu organizovani na jesen iduće godine.

Crnoj Gori je potrebna politika koja će unaprijediti i osnažiti njene građanske temelje i demokratske institucije. Na izborima se borimo za tu politiku i sigurni smo da će zahvaljujući građanima ona postati vladajuća politika u Nikšiću, na Cetinju, i u čitavoj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju koje potpisuje Nenad Pavićević, portparol Cdu.