20-08-2019

Pavićević: Dva puta smo sačuvali Budvu

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je jutros da je izborna volja građana svetinja i da je Crnogorska prošlog ljeta odlučila da uđe u budvansku vlast jer su na izborima građani poslali DPS u opoziciju.

Pavićević: Dva puta smo sačuvali Budvu | Radio Televizija Budva

"Prošlog ljeta po prvi put sačuvali smo Budvu od pokušaja DPS-a da se vrati na vlast u Budvi. Platili smo visoku cijenu, nema ko nas nije na najgori način napadao od DPS-ovih analitičara, aktivista i novinara, ali smo izdržali i pobijedili. I uradili smo dobru stvar", izjavio je Pavićević.

Pavićević je dodao da je Crnogorska ovih dana spriječila lidera DF-a Andriju Mandića u pokušaju da destabilizuje i sruši vlast u Budvi i za godinu dana po drugo put sačuvala Budvu.

"Centrala DF-a je ovih dana pokušala da popravi ono što DPS-u nije pošlo za rukom prošle godine. Andrija Mandić se najprimitivnijim uvredama obrušio na funkcionere Crnogorske samo da bi isprovocirao konflikt u koaliciji i srušio vlast. Na sreću, čestiti ljudi iz budvanskog DF-a su reagovali na ovaj udar i pokazali da nijesu dio Mandićevog projekta rušenja opozicione opštine", rekao je Pavićević.

Pavićević je dodao da je mnogim građanima situacija u Budvi bila nejasna, mnogi su se pitali odakle vjetar duva. Ali da je sada svima potpuno jasno da su lideri DF i DPS dvije polovine iste trule jabuke.

"Za Crnu Goru je spas da lideri DF i DPS zajedno nemaju više od polovine poslanika u Skupštini. Zadatak Demokrata i nas iz Crnogorske je da savezom koji formiramo svedemo lidere DF-a i DPS na aktere koji nemaju presudan uticaj na odlučivanje u crnogorskoj politici", zaključio je Pavićević.