07-10-2020

Pavićević: Ovo je jedna od najvećih pobjeda u klupskoj istoriji

Nikada Unikaha nije izgubila od crnogorskih klubova. Sve do sinoć, kada je Mornar osvetio i svoja dva i šest poraza Budućnosti, te u 2. koli Evrokupa slavio 90:80.


Pavićević, Foto: FIBA

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda u klupskoj istoriji. Znamo šta Unikaha znači u evropskoj košarci, da svake godine igra Evroligu ili Evrokup, da je jedan od najboljih klubova u Španiji. Oba tima su se borila do kraja, ali mislim da smo bili bolje raspoloženi od protivnika", rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je oduševljen izdanjem u 1. poluvremenu.

"Veoma dobro smo otvorili meč. Posebno sam zadovoljan odbranom u 1. poluvremenu, bili smo veoma fokusirani. A što se napada tiče, zna se da ako počnemo da pogađamo, da nas je teško zaustaviti. Postići 58 poena za 20 minuta protiv Unikahe je sjajno.

Početak 2. poluvremena je ličio na utakmicu sa Ulmom, kada su Barani od plus 14 na poluvremenu otišli na minus 17 u posljednjoj četvrtini.

"Počeli smo slično kao u Njemačkoj, bili tri-četiri minuta bez koša, ali su nas dvije važne trojke vratile na pravi put. Unikaha je veoma opasna, mogla je da se vrati, jer danas u košarci 20 poena prednosti ne znači mnogo. Veoma sam srećan zbog velike pobjede, mada nisam imao dobar osjećaj pred meč. Unikaha je u prednosti u odnosu na nas, jer joj je počelo prvenstvo, a mi smo igrali samo utakmicu sa Ulmom i najkasnije od svih u Evrokupu i ABA ligi počeli pripreme.

Pavićević je imao i poruku za kraj.

Mislim da smo sad na pravom putu. Uživaćemo u ovoj velikoj pobjedi dan-dva, a onda ćemo da razmišljamo o ABA ligi i narednoj utakmici Evrokupa sa Brešom.

Trener Unikahe Luis Kasimiro je bio razočaran izdanjem svog tima u prvih 20 minuta.

Veliki problem su nam bile izgubljene lopte, a i Mornar je sjajno šutirao trojke i slobodna bacanja. U 1. poluvremenu smo odigrali veoma loše u odbrani, glupim faulovima dozvolili mnogo bacanja domaćinu. U nastavku smo bili bolji u odbrani, krali lopte, trčali kontre, ali teško je pobijediti kada promašite otvorene šuteve. Mornar je realizovao neke teške šuteve i zasluženo pobijedio.


(Vijesti)