17-07-2020

Pejović: Plate zaposlenih u Opštini daju se na plaćanje privatnog obezbjeđenja

Funkcioneri vlasti izabrane 2016. godine i ovog jutra došli su ispred ulaza u zgradu Opštine Budva. Uslijedio je scenario koji se ponavlja već 26 dana, rasprava sa pripadnicima privatnog obezbjeđenja i polizijskim službenicima.

Pejović: Plate zaposlenih u Opštini daju se na plaćanje privatnog obezbjeđenja | Radio Televizija Budva

Funkcioneri predvođeni Markom Carevićem negodovali su i 26-ti put zbog njihovog prisustva te smatraju da su na taj način onemogućeni da dođu na radno mjesto.




Carević je na kraju uspio da uđe u zgradu u svojstvu građanina.

Prisutnima su se obratili Mijomir Pejović i Đorđije Pribilović.

Kako je istakao Pejović, plate zaposlenih u javnim preduzećima, kao i zaposlenih u Opštini Budva se daju na plaćanje privatnog obezbjeđenja.

"Dakle, lažni predsjednik i lažno rukovodstvo je sav novac koji treba da primite vi, kao lične dohotke, za maj i za jun mjesec, usmjerilo na finasiranje ovog obezbjeđenja", kazao je Pejović i dodao:

"Svi koji se ovih dana pitate gdje su pare odgovor je da su one kod ovog obezbjeđenja kako bi oni štitili one koji su uzurpatorski upali u prostorije Opštine", poručio je Pejović kazavši da svakog dana u Sekretrijat za lokalnu samoupravu stižu fakture od nekoliko hiljada eura.



Pejović je podsjetio okupljene istomišljenike na trenutak brige pojedinaca oko cijene šatora ističući činjenicu da je njegova cijena od osam hiljada eura za nekih dvadeset puta manja od cifre koja se trenutno izdvaja za plaćanje privatnog obezbjeđenja koje se nalazi već 26 dana na ulazu u zgradu Opštine Budva.

"Zato dobro zapamtite one koji su vam omogućili da redovno dobijate plate u protekle tri i po godine, a isto tako dobro zapamtite i one koji vam sada ne omogućavaju da ne primite zarađene lične dohotke", istakao je Pejović.

Đorđije Pribilović kritikovao je politiku Demokratske partije socijalista (DPS) i optužio je za manipulacije korona krizom.

"S obzirom na situaciju koju imamo, i zdravstevno i epidemiološku i brze izbore, ovdje nam je jedino ostalo da možemo direktno da se obratimo građanima. Jer, evo sve se to smanjuje, ne smije se širi krug ljudi okupljati po tim mjerama", kazao je Pribilović i dodao da režim koristi epidemiju koronavirusa za zloupotrebu izbora 30. avgusta.



"Ono što je bitno da shvatimo, sve što dolazi od vlasti je jedna velika prevara. Vladajuća partija u Crnoj Gori je Demokratska partija socijalista, i u samom nazivu je sve prevara. Ništa to nemojte vjerovati. Ovaj prvi dio imena "demokratska", koja je demokratija? Za koju se demokratiju oni bore? Oni nisu partija, oni su jedna interesna grupacija, i to nisu članovi partije nego klijenti koji imaju određene interese u toj grupaciji", poručio je on rekavši da u Crnoj Gori nema ni socijalne ravnopravnosti, ni socijalnog blagostanja.