01-04-2022

Pejović: Ponosan sam na svoj minuli rad, rezultati su bitni

Razriješeni v.d. direktora Mediteran reklama Ivan Pejović obratio se javnosti saopštenjem u kojem iznosi rezultate svog minulog rada, za koji tvrdi da je bio predan i mukotrpan. Saopštenje prenosimo integralno.


Foto: arhiva

Poštovani građani Budve,

Danas imam čast da vam podnesem Izvještaj o radu Mediteran reklama za proteklih godinu dana. Na današnji dan 2021. godine sam preuzeo funkciju v.d. izvršnog direktora Mediteran reklame d.o.o.

Što se tiče finansija zatekao sam stanje po računima, nakon isplate zarada za mart, u iznosu od 513.772 eura, dok na današnji dan 2022. godine stanje po računima iznosi 580.863 eura, što znači da je u kasi preduzeca 67.000 eura više novca u odnosu na isti dan prošle godine.

Kada je u pitanju unutrašnja organizacija, danas Mediteran reklame predstavljaju moderno preduzeće koje u svom sastavu ima dva sektora (Pravni i Ekonomski) i četiri službe (Služba nadzora, Služba uređenja reklamnog prostora, Služba marketinga i zakupa i Služba naplate) koje besprekorno funkcionišu kao jedna cjelina.

Posebno ističem činjenicu da su donje prostorije (u kojoj su smještene Služba nadzora i Služba za marketing i zakup) potpuno renovirane i opremljene savremenom IT opremom, čime je stvoren preduslov za njihovo normalno funkcionisanje.

Finansijski plan za 2021. koji sam naslijedio u aprilu od prethodne uprave, ostvaren je na nivou od 89,83% (ili 503.096 eura od planiranih 560.000 eura), a ovaj rezultat pogotovo dobija na značaju ako uzmemo činjenicu da do maja pola zaposlenih nije dolazilo na posao zbog važećih epidemijoloških mjera izazvanih pandemijom koronavirusa.

Predanim i mukotrpnim radom uspjeli smo da nadomjestimo prihode kako bi obezbijedili finansijsku stabilnost na duže staze.

Dalje, tokom mog dosadašnjeg mandata, revitalizovan je veliki broj reklamnih objekata koji se nalazi u vlasnistvu preduzeća, što prevashodno podrazumijeva zamjenu dotrajalih elektroinstalacija na citylight reklamnim panoima, backlight bilbordima i LED displeju.

Citylight-ovi na cijelom potezu novog bulevara su presvučeni u novu zaštitnu PVC foliju i time dobili na novom i atraktivnom izgledu.

Revitalizovan je dotrajali dvostarni bilbord kod hotela “Square” na kružnom toku i dobio izgled modernog reklamnog objekta.

Pasarela u Bečićima je u potpunosti revitalizovana i predstavlja jedan od najreprezentativnijih objekata u našoj ponudi.

Preduzeti su značajni koraci u pogledu regulisanja pitanja uređenja bilborda u tkzv. “sivoj zoni” , trenutno su oformljene komisije koje će se baviti ovom problematikom i realizacijom od koje se očekuje određeni prihod preduzeća.

Posebno želim da istaknem društveno-odgovoran rad preduzeća na način što smo sponzorisali i finansijski direktno podržali niz lokalnih humanitarnih i kulturnih događaja, što predstavlja dugogodišnju tradiciju u radu ovog preduzeća.

Sa ponosom želim da istaknem da Mediteran reklame danas predstavljaju uspješno i finansijski stabilno opštinsko preduzeće koje nije budžetski korisnik već zavisi isključivo od svog rada i od svojih prihoda.

Na današnji dan, preduzeće na računu ima preko 600.000 eura, a nova sezona sa novim prihodima je na vratima, plaćene su sve dadžbine i nemamo dugovanja po bilo kom osnovu dok su plate redovne (od 1. do 5. u mjesecu).

Poštovani građani, ovo su rezultati rada mojih kolega i mene u posljednjih godinu dana, i osjećam veliki ponos na sve što je urađeno u proteklom periodu.

Na većem dijelu bilborda su zamijenjeni dotrajali limovi i okviri, podignut je nivo kvaliteta štampe u saradnji sa stamparijom “Highmarketing” što je dovelo do veće konkuretnosti i tražnje na tržištu, a samim tim i do većih prihoda od navedene djelatnosti.

Vjerujem da je i u ovom vremenu i dalje jedini način ocjene nečijeg rada njegov rezultat pa stoga vjerujem da će isti biti prepoznat i vrednovan na pravi način.