19-11-2016

Pejović se obratio Ministarstvu finansija zahtjevom za dostavljanje informacija i podataka

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Mijomir Pejović, obratio se, saglasno članu 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Zahtjevom za dostavljanje informacija i podataka Ministarstvu finansija.

Pejović se obratio Ministarstvu finansija zahtjevom za dostavljanje informacija i podataka | Radio Televizija Budva

Zahtjev prenosimo u cjelosti:

"Gospodine Ministre,

Na osnovu člana 50. Poslovnika Skupštine Crne Gore, obraćavam Vam se zahtjevom za dostavljanje sljedećeg obavještenja:

Kada je po tužbi Fonda za obeštećenje od strane nadležnog suda donesena pravosnažna presuda kojom je Opština Budva obavezana da Fondu isplati dugovanja utvđena u skladu sa Zakonom o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju, o kojoj presudi je riječ i koliko iznose obaveze Opštine Budva prema Fondu za obeštećenje utvrđene tom presudom?

Kada je Fond za obeštećenje pokrenuo postupak za prinudnu naplatu novčanih potraživanja prema Opštini Budva po donesenoj presudi nadležnog suda, koji je javni izvršitelj i kada angažovan za sprovođenje postupka prinudne naplate novčanih potraživanja? Kada je rješenje javnog izvršitelja o prinudnoj naplati prema Opštini Budva doneseno, kada je to rješenje dostavljeno Opštini Budva i kada je to rješenje postalo izvršno?

Koliki ukupan iznos sredstava i kojeg datuma je skinut sa računa Opštine Budva po donesenim aktima javnog izvršitelja na ime dugovanja Opštine Budva prema Fondu za obeštećenje, a koliki iznos je naplaćen na ime troškova prinudne naplate i rada javnog izvršitelja?

Koliko sada iznose dugovanja jedinica lokalne samouprave na ime izvršenja zakonske obaveze prema Fondu za obeštećenje po osnovu prodaje državne imovine (ukupni i po jedinicama lokalne samouprave)?

Da li je i, ako jeste, kada je Fond za obeštećenje, a radi naplate svojih potraživanja, osim prema opštini Budva, pokrenuo sudski spor i prema nekoj od drugih jedinica lokalne samouprave, koja ima neizmirene obaveze prema tom Fondu? Da li je protiv neke od tih jedinica lokalne samouprave sudski spor okončan? Ako jeste, kada je pravosnažna presuda donesena i koje je mjere Fond za obeštećenje preduzeo za prinudnu naplatu potraživanja po tim presudama, ukoliko iste nijesu izvršene?

U vezi sa gore naznačenim potrebno je da mi dostavite primjerak pravosnažne presude nadležog Suda kojom su utvđene obaveze Opštine Budva prema Fondu za obeštećenje, kao i sva akta Javnog izvršitelja donesena u postupku prinudne naplate novčanih potraživanja prema Opštini Budva po donesenoj presudi.

Naznačena obavještenja i dokumentacija potrebni su mi radi obavljanja funkcije poslanika, koje akte možete dostaviti na adresu Demokratske Crne Gore, ulica II crnogorskog bataljona 2g, Podgorica, ili Skupštini Crne Gore", navodi se u zahtjevu poslanika Mijomira Pejovića upućenom ministru Rašku Konjeviću.