21-02-2019

Pejović: Višemilionske nekretnine u posjedu Đukanovićevih saradnika na području opštine Budva

Demokratska Crna Gora održala je danas press konferenciju na kojoj je poslanik i potpredsjednik Demokrata, Mijomir Pejović, saopštio da se kroz aferu „Koverat“ otkriva samo vrh ledenog brijega nezakonitosti, mahinacija i nepočinstava visokih funkcionera DPS-a, na čelu sa njihovim šefom Đukanovićem, i klike koju čine njihovi članovi porodice, rođaci, kumovi i drugovi.

Pejović: Višemilionske nekretnine u posjedu Đukanovićevih saradnika na području opštine Budva | Radio Televizija Budva

“Iako nismo imali ovako očigledne dokaze koji iz dana u dan izlaze na površinu, vjerujem da je većina građana Crne Gore znala ili, makar, slutila o kakvoj se organizovanoj kriminalnoj grupi radi”, kazao je Pejović.

Kako je Pejović je na konferenciji za novinare istakao, činjenica da je predsjednik DPS-a jedini predsjednik neke države u Evropi koji ima skrivene offshore račune i kompaniju na Kipru, čije krajnje namjere je afera “Koverat” ogolila do srži, nesumnjivo ukazuje da je on nedostojan funkcije koju obavlja i da mora da podnese ostavku.

“Novac koji su ulagali kao donatori u DPS, taj isti DPS im je, kroz Vladin savjet za privatizaciju i svoje fondove, poklanjao najskuplje djelove crnogorske obale. Hotel Avala u čijem privatizacionom postupku je učestvovala sestra predsjednika DPS-a, zgrada Zeta filma koji je postao vlasništvo Branislava Mićunovića, Sveti Stefan koji je sada u vlasništvu Petrosa Statisa su teme koje su elaborirane već duži niz godina i dobro su poznate crnogorskoj javnosti. Nažalost, ono što je svima poznato, potpuno je nepoznato Vrhovnom Državnom Tužilaštvu”, naveo je Pejović.

Poslanik Pejović je potom saopštio ključne podatke do kojih je došao Istraživački tim Demokrata zbog čije prezentacije je i sazvana današnja press konferencija, a koji se odnose na višemilionske nekretnine u vlasništvu lica bliskih DPS-u na području opštine Budva.

Pejović ističe i da Demokrate sigurno neće Đukanovića samo pozivati da podnese ostavku, već će svim demokratskim sredstvima vaninstitucionalne borbe činiti sve da i Đukanović i cijelo društvo koje je za ovih trideset godina okupio oko sebe, a koji su Crnu Goru podijelili kao svoj posjed, kao da im je od đeda ostala, u skladu sa zakonom odgovaraju za sva zlodjela prema Crnoj Gori i njenim građanima.



Nakon prezentacije video snimka, poslanik i potpredsjednik Demokrata zaključio je:

“Kao što vidite, afera 'Koverat' je i ovih dana veoma živa. Zapravo, svi podaci o hajdučiji DPS-a sa kojima se javnost svakodnevno upoznaje govore u prilog tome da ona doživljava kulminaciju. To je samo jedan razlog više za opšti i demokratski bunt. Zato, vidimo se u subotu u Budvi u 15h, a nakon toga svi zajedno za Podgoricu da podržimo protest u 18h”.