17-11-2022

Penzije od sjutra, isplata uvećanih minimalnih putem dva čeka

Isplata penzija za oktobar počeće sjutra, obavijestili su iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kako napominju, novi iznos najnižih panzija od 253,61, biće isplaćeno putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekući račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije.

Penzije od sjutra, isplata uvećanih minimalnih putem dva čeka | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Kako naglašavaju u saopštenju, Stručna služba Fonda je u obavezi da po službenoj dužnosti donese rješenje o prevođenju na novi iznos najniže penzije od 253,61 eura za sve korisnike čija je penzija bila u intervalu između ranijeg i sada važećeg iznosa najniže penzije.

"S obzirom da se radi o velikom broju penzionera za koje treba donijeti posebna rješenja, do okončanja ovog postupka, za sve njih će penzija za mjesec oktobar od 253,61 eura biti isplaćena putem dva čeka preko Pošte Crne Gore ili dvije uplate na tekuči račun banke, u zavisnosti od načina isplate penzije", navode u saoopštenju Fonda PIO.

Prosječna penzija za oktobar iznosi 359,31 euro, a ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za oktobarsku penziju iznose 431,05 miliona eura.