23-03-2020

Pet jutarnjih navika za zdrav organizam

Ukoliko uključite u svoj život sljedećih nekoliko tačaka koje smo pripremili za vas život će vam biti zdraviji i lakši.


Foto: Ilustracija/Profimedia

Počnite jutro čašom vode sa sokom od limuna

Ovo jednostavno, ali izuzetno zdravo piće bi trebalo da bude korak broj jedan ujutru, prije kafe i čaja. Ova vitaminska bomba hidrira tijelo, ubrzava metabolizam i daje vam energiju. Vidjećete da voda sa limunom ima osvježavajuće dejstvo ne manje od šoljice jake kafe.

Nekoliko vježbi istezanja

Jutro je konfuzno vrijeme za vežbanje, ali izdvojiti samo tri minuta za nekoliko jednostavnih vježbi istezanja nije tako teško. One će vam pomoći da razmrdate tijelo i potpuno se otresete sna. Uzgred, tijelo se tako brzo navikne na jutarnje protezanje, da ćete uskoro sami početi da osjećate potrebu da se protežete nakon buđenja.

Vodite računa o vašoj koži

Ujutru i uveče je najbolje vrijeme da brinete o koži. Nije ni čudo što se uči od detinjstva da je umivanje ujutru obavezna stvar. Ako ujutru nemate vremena da koristite piling ili losion, možete odložiti postupak za veče. Pet minuta temeljnog pranja i čišćenja kože učiniće kožu sjajnom i zdravom.

Uzimajte vitamine

Uvijek je veoma je važno da se održi imunitet. Dakle, ne zaboravite da uzimate vitamine u bilo kom obliku. Voće - svježe, sušeno, vitaminske napitke ili vitaminske preparate koje možete kupiti u apoteci. Vitamini su neophodni za zdravu kosu, nokte, jak imunitet i dobro raspoloženje.

Doručak je obavezan

Mnogi ljudi u žurbi ili iz drugih razloga, preskoče doručak i zadovolje tijelo samo kafom. Ovo je velika greška u svakom pogledu. Tijelu je potrebna energija ujutru, a ako ne obezbedite neophodno "gorivo" kako bi se pokrenuo dan, verovatno nećete biti dobro raspoloženi i skoncentrisani. Tanjir ovsene kaše, kuvano jaje ili jogurt sa kiflom – ne zaboravite da je doručak najvažniji obrok u toku dana.
Izvor: Ženski magazin.rs