12-09-2014

Pet ključnih savjeta za problem sa suvom kosom

Umjesto što ćete kupovati razne hemijske proizvode da izliječite suvu kosu, predlažemo da počnete od sljedećih pet savjeta:

Pet ključnih savjeta za problem sa suvom kosom | Radio Televizija Budva

Pažljivo birajte proizvode
Potražite proizvode sa niskim pH vrijednostima koji sadrže sastojke za zadržavanje vlage. Pažljivo odaberite šampon i regenerator.

Nemojte često prati kosu
Vlasi proizvode svoje ulje koje štiti kosu, pa stoga pazite kada perete kosu. Nemojte prejako trljati korijen kose. Zapamtite, vašoj kosi je potrebna hidratacija. Perite je svaka dva-tri dana, a ako je potrebno upotrijebite šampon za suvo pranje.

Smanjite temperaturu na fenu
Ako je vaša kosa suva i krhka, ostavite je da se prirodno suši bez upotrebe fena što češće možete. Ako se dogodi da žurite i morate upotrebiti fen, podesite ga na najnižu temperaturu. Izbjegavajte pegle za kosu i figaro što je više moguće, a kada ih koristite stavite proizvod za zaštitu kose.

Izbjegavajte hemijske tretmane
Skoro sve žene vole da farbaju kosu, ali zapamtite da iako lijepo djeluje, ona u priličnoj mjeri oštećuje vlasi. Ako baš morate, onda koristite boje koje traju duže kako ne biste tretirali kosu često.

Osam čaša vode na dan
Vaša kosa je dio vašeg tijela pa ako se ne brinete za njega neće vam pomoći ni jedan od ovih savjeta. Pijte najmanje osam čaša dnevno.