26-11-2019

Petar Marčić osvajač 29. "Jadranskog bisera", Bojana Gojković najbolji tehničar FOTO

29. Međunarodna bokserska revija "Jadranski biser", u sklopu proslave Dana opštine Budva, održana je u nedjelju u MSC.

Petar Marčić osvajač 29.

U okviru manifestacije održano je 12 borbi u olimpijskom boksu, u okviru dvomeča bokserskih reprezentacija Crne Gore i Grčke, saopšili su organizatori.

Grčka reprezentacija je došla u subotu dok se zvanično mjerenje održalo u nedjelju u 12h.Na ovogodišnjem "Jadranskom biseru", takmičari su nastupili u sledećim kategorijama: školarci, juniori, mladi i seniori-elita.

U borbi kategorije školaraca, do 54 kg. nastupili su Ivan Kondrashin protiv Georgiosa Efthimiadisa, završivši meč rezultatom 0:3.

U borbama kategorije juniora nastupili su Nina Radenović protiv Vasiliki Stavridoua, do 69 kg. rezultatom 2:1, a nadalje su nastupili Nikola Radenović protiv Nikolaosa Karagianisa, do 63 kg, sa rezultatom 3:0, Damjan Liješević protiv Christosa Caraitesa, do 66kg , uz rezultat 2:1, kao i Bojana Gojković protiv Anthi Caraite, do 54 kg, rezultatom 3:0.

U borbama kategorije mladih, nastupili su Edin Alković protiv Panagiotisa Bitchavas, do 56 kg, završivši meč rezultatom 3:0, kao i Nenad Marković protiv Michaela Bonovasa, do 60 kg, rezultatom 3:0, i za kraj ove kategorije nastupili su Miloš Krasnić protiv Spiridona Markopoulos, do 69 kg, uz rezultat 1:2.

U borbama kategorije seniora-elite, nastupili su Tamara Radunović protiv Eveline Mavromati, do 60 kg, završivši meč rezultatom 3:0, nadalje su nastupili Stefan Savković protiv Veisi Aresa, do 69 kg, sa rezultatom 3:0, Milovan Sekulović protiv Dimitriosa Vordoranakirisa, do 81 kg, uz rezultat 2:1, i za kraj su nastupili Petar Marčić protiv Christosa Adonioua, do 81 kg, završivši meč rezultatom 3:0.Stručni žiri je dodjelio i sljedeća priznanja, kako navode, za najborbeniji par proglašeni su Milovan Sekulović i Dimitrios Vordoranakiris, dok je za najboljeg stranog boksera proglašen Veisi Ares.

Za najboljeg tehničara proglašena je Bojana Gojković, dok je za osvajača "Jadranskog bisera" proglašen Petar Marčić.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Budva i Turističke organizacije Budva, a u tehničkoj organizaciji Bokserskog kluba Budva.