14-10-2021

Petrovac cilja tri boda protiv Podgorice

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se domaće prvenstvo, a fudbaleri Petrovca sjutra će dočekati ekipu Podgorice u meču 11. kola Telekom Prve crnogorske lige.


Foto: OFK Petrovac

U minulom periodu „nebesko-plavi“ su imali težak raspored i utakmice sa ekipama iz vrha tabele. Zabilježili su dva remija bez golova na gostovanjima Sutjesci i Mornaru, dok su tijesno poraženi od Budućnosti sa 3:2 pred svojim navijačima. Taj skor bio je dovoljan za peto mjesto.

Šansu za nova tri boda Petrovčani će imati sjutra protiv Podgorice, koja zauzima pretposljednju poziciju. Prema riječima trenera Vladimira Jankovića, očekivanja su da ekipa nastavi trend poboljšanja igre.

"Individualno da svaki igrač podiže svoju formu, a iz tog individualnog da idemo u kolektivno poboljšanje igre i forme. Lično, očekujem jednu dobru utakmicu. Prije svega, da zadržimo pristup koji smo imali do sada, i iz tog pristupa dožemo do poztivnog rezultata", kazao je Janković uoči ovog meča.

Štoper Petrovca, Marko Živanović optimističan je uoči predstojeće utakmice.

"Svaka utakmica nam je bitna i ko god da je protivnik ulazimo maksimalno koncentrisani. Minule dvije nedjelje imali smo pauzu, radili smo jako dobro. Pripremili smo se za ovaj meč i ulazimo bez pritiska da upišemo nova tri boda", izjavio je defanzivac "nebesko-plavih".

U prvom krugu domaćeg šampionata Petrovac je bio bolji u Donjoj Gorici sa 3:1, a ostvarili su pobjede na posljednje četiri utakmice sa Podgoricom. I jednima i drugima bodovi su potrebni, s obzirom na trenutni plasman „nebesko-plavi“ imaju ulogu favorita, ali će i gosti tražiti priliku da se pomjere sa začelja tabele.

Duel na stadionu pod Malim brdom na programu je sjutra od 18 sati. Mečevi Sutjeska- Zeta i Dečić – Jezero na rasporedu su u subotu, a dan kasnije rivali će biti Iskra i Rudar i Mornar i Budućnost.



M.S.