23-09-2016

Pijaca ruralnih proizvoda svake subote u Budvi

Projekat "Pijaca ruralnih proizvoda" uspješno se realizuje tokom cijelog ljeta u Budvi, u Gradskom parku.

Pijaca ruralnih proizvoda svake subote u Budvi | Radio Televizija Budva

Zadovoljni građani, turisti i izlagači, potvrda su njegovog uspjeha, pa će se sa održavanjem Pijace nastaviti i u narednom periodu. U skladu sa vremenskim prilikama, vrijeme održavanja "Pijace ruralnih proizvoda" ponovo je promijenjeno i od sada će se održavati od 10h do 17h, svake subote.

Podsjećanja radi, organski i domaći poljoprivredni proizvodi sa crnogorskih područja i autentične rukotvorine dostupni su građanima i turistima Budve u okviru projekta “Pijaca ruralnih proizvoda”, koji se, osmišljen i podržan od strane Turističke organizacije opštine Budva, održava svake subote od juna 2016. godine.

Tokom ljeta, na Pijaci su se mogli naći: svježe organske smokve, sušene smokve i proizvodi od smokava; svježa organska aronija, džem i sok od organske aronije i jabuke; melemi za njegu i regeneraciju kože, čija je receptura starija od 150 godina; organsko vino od kupine i borovnice, med i čajevi za jačanje imuniteta; svježa organska kupina, organski sokovi od bundeve, zove, koprive, nane i drenjina, džem od malina, drenjina i sljiva, rakija od dunje, maline, kruške i šljive; tinkture, kapi, melemi i kreme; rakije i vina.

Prodajni proizvodi su izloženi na specijalno izrađenim drvenim štandovima TO Budve, a izlagači su poljoprivredni proizvođači koji su registrovani kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a čiji proizvodi imaju sve neophodne sertifikate.

Osnovni cilj Turističke organizacije opštine Budva prilikom osmišljavanja ovog projekta, koji je proistekao iz “Strategije razvoja ruralnog turizma u budvanskim selima” jeste afirmacija lokalnih proizvođača, organske poljoprivrede i autohtonih proizvoda i rukotvorina sa ovih prostora.