06-06-2021

Piling tijela na plaži- idealan za vašu kožu!

Na plaži možemo pronaći jedan od najboljih prirodnih pilinga koji postoje za našu kožu: pijesak.

Piling tijela na plaži- idealan za vašu kožu! | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen


Plaža je pravi vanjski spa u kojem možete izvesti tretmane ljepote vrlo korisne za kožu. S jedne strane, morska voda je nevjerojatan izvor minerala i sastojaka, idealan za poticanje regeneracije dermisa i djelovanje na ljekovitu ekcem, alergijske reakcije, rane, suhoću itd. S druge strane, takođe možemo odložiti pješčanu plažu, vrlo fini prah koji se pokazao kao veliki saveznik za ljuštenje kože, ostavljajući ga bez nečistoća i blistavog izgleda.

Morate imati na umu da je ovaj piling indiciran isključivo za kožu tijela, pa ga izbjegavajte na licu ili vratu, jer je na tim područjima koža mnogo osjetljivija i osjetljivija. Pomoći će vam, pogotovo, u uklanjanju mrtvih stanica iz područja kao što su noge, ruke, trbuh, stopala ili one dijelove gdje ima više suhoće kao što su laktovi, koljena ili pete.

Na pješčanoj plaži možete napraviti piling s pijeskom na različite načine, sve će zavisiti o proizvodima s kojima ga kombinujete.

Evo nekoliko najučinkovitijih načina obnavljanja i pomlađivanja kože.


Prva je vrlo jednostavna i sastoji se od miješanja 3 kašike pijeska s dvije kašike uobičajene kreme za tijelo ; količine koje možete mijenjati prema vašim potrebama. Na taj ćete način dobiti domaći losion za piling koji osim uklanjanja mrtvih stanica, daje vašoj koži hidrataciju koja joj je potrebna da bi ostala vlažna i lijepa.

Ovom prilikom predlažemo piling od 1/2 šoljice pijeska i tri kašike bademovog ulja ; samo trebate dobro pomiješati oba sastojka dok ne dobijete tijesto i nanesite ga na područja koja se tretiraju, čineći nježne kružne masaže.

Još jedna od najboljih opcija je kombinovati pijesak na plaži s aloe verom u istom losionu; Razlog je taj što je veliki saveznik za regeneraciju oštećene kože, borbu protiv suhoće i grubog dodira. Dakle, ako primijetite da vaša koža izgleda dosadno, s nečistoćama i starim izgledom, ne ustručavajte se probati ovaj piling.

Da biste ga pripremili, morate pomiješati 1/2 šoljice pijeska s tri velike kašike gela aloe vera, pazeći da je čista što je više moguće, i nanesite je na kožu nježnim kružnim masažama kako biste je ostavili besprekornom.


Poželjno je da piling tijela u istom trenutku tuširanja, to učinite na mokroj koži i tako izbjegavate iritacije.


Nakon nekoliko minuta, uklonite piling s puno tople vode i na kraju nanesite hidratantnu kremu.

Ako želite pojačati učinke pilinga i ubrzati eliminaciju celulita, možete uključiti i upotrebu rukavica od konjske dlake.


Izvor: cphealthgroup