22-08-2018

Pizana, mali raj između Starog grada i gradske luke

Crnogorske pješčane plaže, džepne uvale, ostrva, ponte, koje imaju javni karakter, a ne moraju nužno podrazumjevati korišćenje mobilijara, po standardu, turističkoj ponudi, čak i po atraktivnosti podjednako su, ili više primamljive za goste. Jedna od takvih plaža je Pizana.

Pizana, mali raj između Starog grada i gradske luke | Radio Televizija Budva

Uvučena u mali prostor između istočnog dijela Starog grada i gradske luke ova plaža je jedna od omiljenih mjesta, ne samo mještanima, već i turistima.U njenom zaleđu nalazi se budvansko plivalište. Šljunkovita je i dugačka nepunih 50 m. Lokacija ove plaže je sama po sebi dovoljno atraktivnom samim tim što se nalazi tik uz Stari grad tako da tokom cijele sezone privuče veliki broj posjetilaca.

Često možemo vidjeti i ronioce koji istražuju prirodna bogatstva i vegetaciju koja se nelazi na tom dijelu obale.Podsjećamo, plaža Pizana je dovedena u red pred sam početak sezone. Nakon uklanjanja neprimjerenih metalnih konstrukcija, postavljenih od strane ranijeg korisnika uklonjeni su betonski ostataci i armatura i izvršeno ravnanje platoa u neposrednom zaleđu plaže.