27-12-2017

Planirani budžet TOB za narednu godinu skoro tri miliona

Budžet Turističke organizacije Opštine Budva za narednu godinu, planiran je u iznosu od 2.980.000 eura, što je za oko 600 hiljada više u odnosu na prethodnu.

Planirani budžet TOB za narednu godinu skoro tri miliona | Radio Televizija Budva

Najviše prihoda očekuje se od naplate boravišne takse, koja iznosi 2.450.000 eura, zatim članskog doprinosa 230.000, po osnovu turističke takse 250.000 eura i po osnovu sponzorstva 50.000 eura, saopšteno je izmedju ostalog na današnjoj Skupštini Turističke organizacije, koja je održana u Akademiji znanja.

Tokom današnje diskusije Bojana Pjerotić je ispred MZ Stari grad uputila nekoliko sugestija, koje se prije svega odnose na podršku privatnom smještaju, ističući da je buka u Starom gradu glavni problem, te da se Stari grad polako, ali sigurno pretvara u veliku diskoteku u okviru zidina.

Ispred MZ Sveti Stefan, Vido Andjus je takođe ukazao na značaj podrške privatnom smještaju, kao i na probleme koje treba rješavati u narednom periodu.

U dnevni red uvršten je i predlog redizajniranja uloge turističke organizacije, koji je uradila doc.dr Ana Tripković Marković, u saradnji sa v.d. direktorom Turističke organizacije Mladenom Franovićem, u cilju unaprijeđenja i modernizovanja poslovanja organizacije, kako bi mogla da odgovori svim zahtjevima destinacijskog upravljanja.

U proteklim mjesecima sprovedena je detaljna stručna analiza različitih uloga, koja je prethodnih godina TOB obavljala u turističkom i privrednom životu Budve.

Iz tog rada proistekao je dokument pod nazivom "Predlog redizajniranja turističke organizacije Budva" koji predstavlja polaznu osnovu za modernizaciju i unapređenje rada Turističke organizacije opštine Budva. U cilju obezbeđenja šire društvene podrške, kao i transparentnosti djelovanja dokument je distribuiran svim relevantnim stejkholderima na nacionalnim i lokalnom nivou, kazao je direktor TOB Mladen Franović.

Osnovni motiv za pokretanje ovih promjena je potreba za stvaranjem fleksibilne i savremene organizacije koja bi bila centralno uporište u upravljanju destinacijom i koja bi kao takva pružala snažnu podršku turističkoj privredi, potrošačima, i samoj destinaciji, zaključuje Franović.

Opširnije u Budvanskoj hronici.