14-05-2021

Počela online nagradna igra EU na dlanu

Evropska unija u Crnoj Gori pokrenula je onlajn nagradnu igru „EU na dlanu“, u okviru koje takmičari mogu da nauče više o Uniji, njenim zemljama članicama i osvoje vrijedne nagrade.

Počela online nagradna igra EU na dlanu | Radio Televizija Budva

Nagradna igra traje do 11. juna i dostupna je na sajtu www.eunadlanu.me .

Iz Delegacija EU kazali su da je, povodom Dana Evrope, koji će se slaviti tokom maja, organizovana nagradna igra „EU na dlanu“.

Igrica, kako su naveli, počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje po EU”.

“Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice”, navodi se u saopštenju.

Igrica traje oko 15 minuta, tokom kojih je potrebno obići svih 48 polja, koliko iznosi i maksimalan broj bodova.

“Da bi ste se kandidovali za nagrade, potrebno je da osvojite najmanje 28 poena”, napomenuli su iz Delagacije EU.

Takmičari, kako su naveli, mogu da osvoje jedan od pet vaučera za ljetovanje u Crnoj Gori u iznosu od 400 EUR, tablet, 40 poklon vaučere u vrijednosti od 50 EUR, kao i specijalne nagrade.

Iz Delagacije EU su kazali da će svi dobitnici dobiti Evropske omladinske kartica.

“Pored želje da obraduju takmičare, nagrade su osmišljene i sa ciljem da se pomogne privredi, posebno manjim preduzeticima, koji su pogođeni ekonomskim posljedicama epidemije korona virusa”, kaže se u saopštenju.

Napominje se da pravo učešća imaju svi stanovnici Crne Gore, koji igricu mogu odigrati neograničen broj puta, ali se samo jednom sedmično mogu registrovati i kandidovati za nagrade.

“Za svako naredno izvlačenje, potrebna je nova registracija. Nagrade se izvlače jednom nedjeljno, u pristustvu većine autora igre i partnera.”, ističe se u saopštenju.

Nagrade su obezbijedili Delagacije EU u Crnoj Gori, ambasade zemalja članica EU, Kancelarija za evropske integracije, Kancelarija za mlade Glavnog grada, Centar za omladinsku edukaciju, a uz podršku Unija mladih preduzetnika i inicijative Ljetuj doma.