15-04-2019

Počeli radovi na adaptaciji sportske infrastrukture u Budvi

U Budvi su u toku radovi na adaptaciji postojeće sportske infrastrukture, a koja će prema ranijem utvrđenom planu takmičenja biti korištena tokom "Igara malih zemalja". Izvode se radovi na terenima za boćanje, a do kraja radova saniraće se i tereni na Slovenskoj plaži, kao i poligon sa pokretnim metama u Markovićima.

Počeli radovi na adaptaciji sportske infrastrukture u Budvi | Radio Televizija Budva

Crnogorski Olimpijski komitet zajedno sa sportskim savezima čiji će takmičari učestvovati na predstojećim Igrama malih zemalja, sprovod adaptaciju postojeće infrastrukture.

Tako su u Budvi u toku radovi na boćarskim terenima, terenima za strjeljaštvo sa pokretnom metom u Makrovićima, a radiće se i adaptacija teniskih terena kao i dva terna za odbojku na pijesku.

"Biće dosta radova mi ćemo u hodu sa predsjednikom Opštine na bazi memoranduma dogovarati tu našu saradnju, imamo neka obećanja još od ranije, a sada je došlo vrijeme da ih gospodin Carević realizuje. Ne sumnjam da ćemo se što se tog dogovora tiče naći na pravom mjestu u pravo vrijeme i jedni i drugi, i da ćemo to završiti kako treba i na vrijeme što je najvažnije", rekao je Dušan Simonović predsjednik COK-a.

Kada su u pitanju radovi na terenima u Markovićima, trenutno se radi na potpisivanju sporazuma.

"Ja se nadam da ćemo i njega osposobiti, na njemu su upriličene štete prilkom ovog poslijednjeg navremena, pa je on sad dodatno devastiran, ali u saradnji sa strijelačkim savezom pokušaćemo da sa našim skormnim sredstvima i taj problem saniramo kako bi se takmičenje moglo održati bez problema", kazao je Simonović.

Prema riječima predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, lokalna samouprava će takođe učestvovati u izradi pristupnog puta do samog poligona jer se radi o seoskom terenu.

"Ove igre će pospješiti da taj dio naše opštine dobije put, tako da je jako je produktivno ulagati u sport, osim sportskih benefita tu su i brojni drugi. Opština će osim sredstava koja su dogovorena na usluzi imati i sva svoja preduzeća da bi se kvalitetno doprinijelo pripremi i promociji, kako sporta tako i turizma, koja nam je od velikog značaja", kazao je Craević.

Što se tiče problema koji su očiti, a tiču se međugradske gužve koja se u to vrijeme javlja, posebno na potezu Tivat-Budva, Carević je istakao da već sada postoji jako dobra komunikacija svih gardova koji učestvuju.

"Formalno je Budva u centru pažnje, ali ova manifestacija biće zanimljiva za cijelu Boku i za sve sportiste iz okoline, tako da će i Kotor i Tivat biti uključeni u tu komunikaciju, aerodrum Tivat je uvijek opterećen i to je usko grlo primorja nažalost jer infrastruktura nije na zavidnom niovu, ali imaćemo VIP prolaze koji će se organizovati u cilju suzbijanja gužvi i soabraćajnih čepova", zaključio je Carević.