25-06-2018

Počelo zaprašivanje komaraca: Građani tvrde da ih je sve više?

Prva faza zaparšivanja komaraca počela je laricidnim sredstvima u maju. Iako je utisak građana da je komaraca mnogo više, iz komunalnog preduzeća poručuju da je njihovo tretiranje na spisku redovnih aktivnosti, ali da su efekti slabi zbog čestih kišnih padavina.

Počelo zaprašivanje komaraca: Građani tvrde da ih je sve više? | Radio Televizija Budva

Obaveze zaposlenih u gradskom komunlanom preduzeću tokom ljetnje sezone značajno se uvećavaju. Redovno se vrši zaprašivanje komoraca, ozelenjavanje i navodnjavanje zelenih površina kao i sanacija gradske rasvjete.

Prema riječima zaposlenog u komunalnom preduzeću Ilije Gigovića, sve aktivnosti koje su u opisu njihovog posla se obavljaju redovno.

"Sadnje cvijeća, zalivanje, orezivanje i održavnje zelenila se obavlja svakodnevno. Prije par dana smo završili kružni tok na Zavali i sadnju cvijeća na istom. Završen je i sitem navodnjavanja, a u procesu je i popravka klupi u gradskom parku" rekao je Gigović.



Građani često i ukazuju na probleme javne rasvjete u svim dijelovima opštine.

"Što se tiče službe rasvjete i ona ima pune ruke posla, svakodnevno na teritoriji naše Opštine, od Jaza do Buljarice mijnejaju se sijalice i popravlja ulična rasvjeta, a bilo je i par kvarova semafora koje smo popravili" istakao je Gigović te dodao je u njihovom opsi posla i uklanjanje pasa lutalica sa ulica, čije se prihvatilište nalazi iznad petrovca.