07-02-2015

Počeo 46. Praznik mimoze

Pod vedrim nebom i pred prepunim novskim trgom oglasila se nakon više godina pauze Gradska muzika, zaigrale mažoretke, zapucali trombonjeri. Zvanično je otvoren 46. Praznik mimoze.

Počeo 46. Praznik mimoze | Radio Televizija Budva

Prvi put se javno sugrađanima i gostima obratio predsjednik opštine Nikola Nikša Gojković.

"Praznik mimoze, među njegovim brojnim događanjima, dokazuje da zaista vrijedi živjeti ovdje, sad i uvijek. Tolike inspiracije, kreativnosti i ideje na jednom mjestu moraju postati jedinice za mjerenje uspjeha, koji će, uvjeren sam, uskoro biti činjenica, a mi sudionici njegove realizacije", saopštio je Gojković.

U dobrom raspoloženju i posebno srdačnom obraćanju Metin Guvener, član Borda direktora Azmont Investmenta poručio je da je uvjeren u odličnu dalju saradnju kompanije koju predstavlja i Herceg Novog , a završio je riječima jedan smo tim i jedno srce.

Nakon njih na scenu je stupio praćen burnim aplauzom pop pjevač Željko Joksimović.

Danas će biti održana fešta od ribe i vina, a do kraja februara Novljane i sve goste očekuje preko 50 kulturnih, muzičkih, zabavnih i sportskih programa.

Praznik mimoze koštaće oko 130 000 eura, koje je obezbijedila lokalna uprava u saradnji sa kompanijom Azmont Investments, prenosi Tv Boka.