13-04-2018

Počinje veliki humanitarni turnir

Prva utakmica u okviru turnira “Basketball U16 Cup” igraće se danas u 12 sati, a svečano otvaranje je planirano za 18 sati u budvanskom Mediteranskom sportskom centru.

Počinje veliki humanitarni turnir | Radio Televizija Budva

Budva je od danas centar omladinske košarke, ali i grad najvećeg srca. Ljubitelji sporta imaju priliku da na djelu vide buduće asove evropske i svijetske košarke, kao i da pomognu oboljeloj djeci kroz humanitarni karakter turnira.

Pored domaćih klubova Mogrena, Mornara i reprenzetacije Crne Gore uzrasta U16, na turiniru “Basketball U16 Cup” , koji počinje danas u Medireransko sportskom centru, učešće će uzeti velikani evropske košarke kao što su Real Madrid (Španija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Cluj Napoca (Rumunija), Zaza Pachulia (Gruzija), i reprenzetacija Izraela u uzrastu U16 .

Posijetioci će doniranjem na ulazu na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomoći humanitarnu misiju manifestacije, a to je pomoć oboljeloj djeci i njihovim porodicama u procesu liječenja u zemlji i inostranstvu.

Osim što je humanitarnog karaktere, turnir ima za cilj da omogući mladim košarkašima naše zemlje da razmijene iskustva sa sportistima iz inostranstva, na kojem će mladi igrači iz crnogorskih klubova dobiti šansu da se oprobaju sa vršnjacima iz najjačih evropskih šampionata.

Generalni pokrovitelj turnira je Opština Budva, a tehnički organizator turnira je kompanija Car Travel.

Turnir će trajti do nedjelje, 15. Aprila, a raspored utakmica i više informacija o turniru možete vidjeti na zvaničnoj stranici turnira na sledećem linku https://www.facebook.com/BudvaBasketballCupU16/