15-08-2019

Podržite današnju akciju "Pet do 12 za Pizanu"

Vaterpolo i plivački klub "Budva" je uz pomoć roditelja, NVO i mjesne zajednice, pokrenuo akciju "5 do 12 za Pizanu", koja će biti održana sjutra na gradskom bazenu u Budvi, sa početkom u 11.55 časova.

Podržite današnju akciju

Iako su u tom bazenu godinama stasavale generacije plivača i varepolista, nažalost proteklih godina se praktično ne koristi, tako da je cilj ove akcije, prije svega, da se ovo vrijedno mjesto sačuva, obnovi, te da mu se zajedničkim zalaganjem vrati stara reputacija, kazali su organizatori.

Akciju su, kako su istakli, podržali ljudi koji su nekada dolazili da gledaju velikane svjetskog i evropskog vaterpola, koji su barem jednom zaplivali u najjezivija četiri zida u budvanskom akvatorijumu.

"Možemo da se tražimo u svakom sportu, ali uvjek će Pizana i ljetnja sezona za svakoga iz Budve biti nešto posebno, istorija Budve, brend koji je nezamjenjiv i neuništiv. Dešava se nešto, ali očigledno ne dovoljno! Daje Opština nade u projekte o Pizani i trudi se da učini nesto lijepo i vjerujemo, vjerujemo da će se sigurno nešto desiti! Upale se reflektori barem jednom u toku ljetnje sezone (2018 igre bez granica, 2019 beach vaterpolo), začuje se pištaljka i dječija graja tek na par sati... Ali nije to konstantno, dođe neki slučajni prolaznik i neko kome je Pizana u srcu od davninam ali nije to onaj kult i ono "nešto" što je Pizana bila. Dođimo da napravimo "nešto" za našu Pizanu, za našu djecu za budućnost vaterpola i plivanja u Budvi" poručili su iz Vaterpolo plivačkog kluba Budva.