20-02-2020

Ćaćić za portal RTV Budva: Veoma sam zadovoljan, klub je dugo čekao ovaj trofej

Zahvaljujući poenima Vojina Ćaćića u završnici zlatnog seta finala Liga kupa Grčke, odbojkaši "Panatinaikosa" savladali su najvećeg rivala "Olimpijakos" i nakon deset godina osvojili Liga Kup, javlja Odbojkaški savez Crne Gore.

Ćaćić za portal RTV Budva: Veoma sam zadovoljan, klub je dugo čekao ovaj trofej | Radio Televizija Budva

Foto: agonasport.com

Kapiten crnogorske odbojkaške reprezentacije osvojio je 22 poena, od čega tri asa i jedan blok, ali su svakako dva poslednja na utakmici bila najvažnija za osvajanje trofeja.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica kod kuće, međutim, uzdali smo se u našu dobru igru, i najbolje navijače, koji su nas gurali svih šest setova. Utakmica kao utakmica je bila preteška, skoro tri sata je trajala, sa puno oscilacija u igri, ali kada je bilo najpotrebnije bili smo na nivou. Veoma sam srećan iz dva razloga. Prvi je taj da klub već 10 god čeka pehar u Kupu, i osvojiti ga pred svojim navijačima, na onakav način, je neprocjenjivo. Drugi razlog je lične prirode, nakon povrede i svega što mi se izdešavalo posljednjih par mjeseci, mislim da je pehar došao u najboljem mogućem trenutku. Iskreno se nadam da će nam ovo biti vjetar u leđa, da ćemo nastaviti da igramo na visokom nivou, i da ćemo stići do finala play off- a, gdje bih opet volio da za protivnika vidim velikog rivala" , istakao je Ćaćić u izjavi za portal RTV Budva.



Video: odbojka.me

Ćaćić je prije 15 dana potpisao za "Panatinaikos" i već se pokazao kao sjajno pojačanje, a ovakve njegove partije mnogo će značiti i našoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Euro volley, koje će se igrati u avgustu i septembru.

U regularnom dijelu, "Olimpijakos" je slavio sa 2-3 (po setovima: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15), ali je Pao bio bolji u zlatnom setu koji je odlučio pobjednika finala (15-13). U prvom duelu finala, Panatinaikos je slavio takođe sa 2:3.



Izvor: odbojka.me; M.S.