31-07-2018

Pojačana frekfencija vozila prema turističkim centrima

U Crnoj Gori jutros uslovi za vožnju dobri, a očekuje se pojačana frekfencija vozila prema turističkim centrima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Pojačana frekfencija vozila prema turističkim centrima | Radio Televizija Budva

Na putu Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Regionalni put Crkvice - Vrulja biće zbog asfalitiranja zatvoren za saobraćaj od devet do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovac - Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan – Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen. Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Do septembra se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na djelovima magistralnih puteva Podgorica – Sotonići – Petrovac, Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – Sukobin, kao i Podgorica - Cetinje – Budva.

Saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata svakog dana, osim za vozila sa prvenstvom prolaza, održavanje puteva i PTT instalacija, pomoć na putu, specijalna za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Saobraćaj je dozvoljen i vozilima za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od Debelog brijeda preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.