11-07-2019

Pojačane kontrole Komunalne policije i inspekcije

Po prestanku gradjevinske sezone, ekipe Komunalne policije i Komunalne inspekcije, svoje aktivnosti su fokusirale na kontrolu svih učesnika u turističkoj ponudi.

Pojačane kontrole Komunalne policije i inspekcije | Radio Televizija Budva

Primjetno je pojačana kontrola taksi prevoza, vanpijačne prodaje, buke u ugostiteljskim objektima, radnog vremena, dilera i nepropisno parkiranih vozila.

U većini slučajeve djeluje se preventivno, sem kod uličnih prodavaca, kod kojih je izrečen i naplaćen veći broj kazi i oduzeta je roba, rekao je za Radio Budvu, zamjenik načelnika Komunalne policije i inspekcije, Darko Čelebić.

Takođe, jedan od najvećih problema, godinama unazad, predstavlja parkiranje vozila u koritu rijeke Grdjevice. Čelebić navodi da je u pitanju fizička nemogućnost pristupa pauk vozila zbog konfiguracije terena.

"Narednih dana, Komunalna policija će u saradnji sa kabinetom predsjednika i Sekretarijatom za komunalno stambene poslove, početi da opominju vlasnike parkiranih automobila da je prekršajna objava u prostorijama Komunalne policije i da je rok za naplatu deset dana. Ukoliko se vlasnici sami ne odazovu, plate kaznu i uklone vozilo, pristupiće se rigoroznijim mjerama", naglasio je Čelebić.




Jasnom Bezarević