13-03-2018

Policajci prioriteno kontrolišu zone škola i vrtića u Budvi i Petrovcu

Službenici CB Budva prioriteno vrše kontrole u zonama škola i vrtića u Budvi i Petrovcu, kako bi zaštitili djecu i učenike kao jednu od najranjivihih kategorija u saobraćaju, istakao je pomoćnik komandira za bezbjednost saboraćaja Željko Kadović.

Policajci prioriteno kontrolišu zone škola i vrtića u Budvi i Petrovcu | Radio Televizija Budva

Saobraćajna policija CB Budva od ranih jutarnjih sati na glavnim raskrsnicama i semaforskim pozicijama u gradu fizički reguliše saobraćaj.

Kadović je podsjetio na najkritičnije tačke u gradu, gdje godinama dolazi do zagušenja i stvaranja takozvanih čepova, a to su raskrsnice ulica Jadranski put, Toploški put, 22. novembar.



Kadović napominje da su problematični i "glavni semafori", posebno u turističkoj sezoni.

"Zato što na tom potezu imamo ogroman priliv vozila, pa dolazi do čepova. Loše je urađena vertiklana i horizontlna signalizacija, pa policija fizički 24 časa reguliše saobraćaj. Taji da bi tu raskrsnicu trebalo što prije sinhronizovati, te popraviti svjetlosnu signalizsacijju", navodi Kadović.

Prema podacima Uprave policije na Jadranskom putu i ulica Filipa Kovačevića kod Opštine događa se veliki broj saobraćajnih nezgoda, kako sudara vozila tako i obaranja pješaka.

Upravo zbog toga je na tom djelu, od prije par dana, angažovan policajac, koji reguliše saobraćaj.