04-01-2018

Policajka bila u "golfu" sa Baltićem

Istražitelji tragaju za ubicom Kotoranina Davorina Baltića (41), koji je usmrćen iz vatrenog oružja 1. januara, skoro sat prije ponoći u Ulici internacionalnih brigada 50 na Vračaru. Dok je svojim "golfom 7" ulazio u garažu, dvojica napadača su na njega, iz automatske puške i pištolja, ispalila oko 60 metaka, a na mjestu suvozača bila je kuma njegove supruge, policajka M. N. koja je u vrijeme napada bila na dužnosti, a koja je Baltićev pištolj posle likvidacije bacila u kontejner, saznaju "Novosti".

Policajka bila u

Kako se navodi, Baltić je te večeri oko ponoći povezao M.N. i dovezao je do zgrade u Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletjela dvojica napadača i osula paljbu. Baltić, koji je inače imao mjeru potrage, sa više hitaca je pogođen i preminuo je na licu mjesta, dok je kuma ostala nepovrijeđena.

Napadači su zatim sjeli u automobil i dodali gas. Međutim, nekoliko sati kasnije, najvjerovatnije njihovo vozilo marke "tojota", bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je policija na zadnjem sjedištu otkrila automatsku pušku, a na mjestu suvozača pištolj. Postoje osnovane sumnje da je riječ o oružju iz kojeg je likvidran Nikšićanin, koji je organima reda odranije poznat zbog trgovine narkoticima i umješanosti u ubistvo.

Policajka je navodno puštena kući, iako je učestvovala u uklanjanju materijalnih dokaza.

Baltić je, prema kazivanju jednog stanovnika iz Internacionalnih brigada, u novoizgrađenoj zgradi na Vračaru, koja je pokrivena sa desetak kamera, živio sa porodicom.

Povodom ubistva crnogorskog državljanina oglasio se direktor srpske policije Vladimir Rebić, koji je kazao da sve ukazuje da je u pitanju obračun kriminalnih grupa, piše "Pobjeda". Ubica nije pronađen, ali se, zbog mnoštva podataka i činjenice da je Baltić bio najbliži saradnik vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, počinilac zločina traži među redovima „škaljaraca“.

Nakon ubistva Markovića, crnogorski istražitelji su došli do informacija da je Baltić blizak sa Južnoafrikancem Gregorijem Ferarisom, koji je osumnjičen za planiranje ubistva biznismena Gorana Đuričkovića.

Osim Ferarisa, uhapšen je i Aleksandar Marković iz Podgorice i oni su pravosnažno osuđeni na ukupno jedanaest godina zatvora.

Marković je dobio šest godina, a Feraris pet.